Back
Featured image of post Cum și-au permis profesorii tupeist să-i deranjeze cu greva pe Nicu și Marcel?

Cum și-au permis profesorii tupeist să-i deranjeze cu greva pe Nicu și Marcel?

Ca să înțelegeți cât gândește de profund și responsabil premierul Ciucă, aflăm din presă că le-a transmis liderilor de sindicate din învățământ că au ales să facă grevă în cel mai prost moment din ultimii 10 ani, adică tocmai acum când se schimbă guvernul. Păi nu le este rușine celor din educație să facă grevă când vor ei și să nu aștepte până când Nicu și Marcel le dau dezlegare, adică să facă foamea până când se vor îndura mahării țării măcar să respecte legislația în vigoare și să le asculte doleanțele?!

Știu că unii părinți sunt suparăți pe cadrele didactice și sunt îngrijorați în legătură cu ce vor face mâine cu copiii dacă va fi grevă. Însă, gândiți-vă că guvernanții s-au mai uitat în ultimii ani cu generozitate către salariile funcționarilor, ale celor de prin primării, consilii județene, ministere, Guvern și Parlament, președinție, au reformat salariile sistemului medical și prin multe alte domenii de activitate… În plus, și-au asigurat huzurul propriei clientele politice și pensii speciale nesimțite pentru privilegiații unui sistem politic tot mai ticăloșit. Pentru respectivii au fost găsite întotdeauna resurse în bugetul de stat și momentul oportun din partea guvernanților.

Învățământul pretinsei Românii educate, în pofida tuturor crizelor și inflației, a rămas Cenușăreasa sistemului bugetar. Un profesor debutant cu studii superioare are un salariu mai mic decât femeia de serviciu sau șoferii din instituțiile anterior menționate. Nu se poate schimba nimic fundamental în educație, nici în calitatea învățământului, câtă vreme meseria de profesor a ajuns doar o batjocură iar cadrele didactice sunt abandonate să trăiască la nivel de subzistență și mizerie.

Dacă dorim să primenim România pe termen lung, trebuie investit în educația copiilor noștri, în cei care o asigură și să-i readucem la respectul cuvenit. Problema este că mulți dintre cei care se află astăzi în fruntea țării nu au prea trecut prin școală, au parcurs-o mai mult în vizită și la fără frecvență, astfel încât din partea lor nu merită niciun respect educatorul, învățătorul, profesorul flămând și rupt în fund.

Last updated on May 22, 2023 07:35 UTC
comments powered by Disqus