Back
Featured image of post „Cum nu vii tu, Țepeș doamne?!”

„Cum nu vii tu, Țepeș doamne?!”

Am urmărit oripilat povestea ordonanței buclucașe de guvern privitoare la „taxa pe soare”. Pe scurt, reglementarea de către „geniile” spolierii fiscale a suprataxării aberante a prosumatorilor, a celor care au avut „tupeul” să-și instaleze panouri fotovoltaice și să producă energie electrică în regie proprie. „Geniile” guvernării și-au propus să-l taxeze, din 2026, implicit pe cel care produce autonom energie și o stochează prin acumulatori exclusiv pentru consum propriu, fără a fi racordat la vreo rețea exterioară. Halucinant!

Teoretic, România s-a aliniat la „grean deal-ul” impus de politicile Uniunii Europene și ar trebui să stimuleze, prin toate mijloacele posibile, producerea energiei verzi, precum și obținerea autonomiei, a independenței energetice. Aceasta este motivația oficială fundamentală pentru închiderea minelor și a termocentralelor care funcționează pe bază de combustibili fosili și, chipurile, poluează excesiv. Deși termenul stabilit de UE pentru renunțarea la termocentrale este 2035, obedienții, vânduții noștri politruci s-au apucat prin exces de zel și iresponsabilitate să le închidă chiar din acest an, în plină criză energetică.

Acum, nevolnicii incompetenți au reglementat suprataxarea energiei verzi iar PSD dă vina pe PNL și invers, când, de fapt, cu toții au parafat ministerial, și-au dat avizul pentru respectiva ordonanță de guvern. La baza nemerniciei stă însă același cameleon, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu. Vai de capul nostru, prin raportare la cine conduce în prezent România!

Bine i-a surprins, la timpul său, poetul Mihai Eminescu pe acești uzurpatori de neam și țară, lipsiți de orice scrupule, întrebându-se:

„Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,/ Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,/ Să dai foc la pușcărie şi la casa de nebuni.”

Last updated on Dec 06, 2022 08:21 UTC
comments powered by Disqus