Back
Featured image of post Dacă nu ar fi de plâns, ar fi taman de râs incompetența guvernării

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi taman de râs incompetența guvernării

Adevărul este că trebuie să fii absolut „genial” la guvernare ca, pe fondul inflației galopante, a creșterii fulminante a prețurilor pentru energie, combustibili și produse alimentare, la un grad sufocant de îndatorare a României, de 51% din PIB, să pregătești suplimentar noi taxe năucitoare tot pentru omul de rând. În același timp, absolut iresponsabil, bați toba public că mărești lefuri de bugetari privilegiați.

Iată ce dezbat și inventează acum politic PSD-PNL-UDMR: impozit sporit pe profit pentru microîntreprinderi, creșterea impozitului pe locuință cu aproximativ 60%, creșterea accizelor la țigări, „taxa pe zahăr” (adică, se majorează TVA de la 9%, la cota standard de 19% pentru băuturile cu zahăr), taxe mai mari pentru profesiile liberale ș.a.

Domnilor guvernanți, la impus de noi biruri pe capul săracului, la vremuri de ananghie și crize economice profunde, se pricepe orice prost. Unde este însă „creșterea” economică miraculoasă pe care o prezentați până acum triumfalist și programele anunțate de investiții și stabilizare a țării, că despre miliardele din PNRR și de prin alte fonduri europene, dacă nu ar fi de plâns, ar fi taman de râs incompetența guvernării…

Last updated on Jun 08, 2022 14:00 UTC
comments powered by Disqus