Back
Featured image of post De la ridicol către penibil și invers...

De la ridicol către penibil și invers...

Se fac multe campanii benefice în spațiul public. Împotriva consumului de droguri, a traficului de persoane, a consumului de tutun și alcool, de prevenție și luptă împotriva cancerului sau a diverselor boli grave ș.a. Campaniile sunt eficiente, câtă vreme nu doar sensibilizează și rămân în sfera spectacolului, ci sunt susținute de politicieni responsabili care promovează o legislație pragmatică și soluții concrete în domeniu.

Într-o înregistrare video, care a făcut înconjurul lumii, postată de ministrul canadian al transporturilor, Omar Alghabra, mai mulți politicieni canadieni defilează în jurul unei mese în pantofi roz cu toc. Potrivit ministrului, această operațiune a avut ca scop sensibilizarea populației cu privire la lupta împotriva violenței asupra femeilor.

Vă întreb, oare câți bărbați violenți, agresivi cu consoartele sau femeile în general, văzând această circărie, acest spectacol penibil al unor bufoni, vor fi impresionați astfel încât să-și schimbe comportamentul abominabil? Totodată, câte femei terorizate de violență se vor considera apărate, vâzându-i pe cei care s-ar cuveni să le protejeze cum se împiedică în țurloaie căznindu-se să pășească țanțoș cu pantofii „rozosini” cu toc cui?

Pășim către o lume a ridicolului și penibilului, tot mai des răzlețită de la realitate și chiar prin leadeship-ul lumii se bâțâie clovnii…

Last updated on Apr 24, 2023 07:47 UTC
comments powered by Disqus