Back
Featured image of post De toată jena: România nu îndeplinește niciun criteriu pentru aderarea la zona euro

De toată jena: România nu îndeplinește niciun criteriu pentru aderarea la zona euro

Raportul de convergență al Comisiei Europene, privind îndeplinirea condițiilor de aderare la zona euro, constată următoarele:

Croația și Suedia (care a aderat la UE cu 6 ani după România) îndeplinesc criteriul referitor la stabilitatea prețurilor, Bulgaria și Croația sunt cele două state membre care îndeplinesc criteriul cursului de schimb, Bulgaria, Republica Cehă, Croația și Suedia îndeplinesc criteriul ratelor dobânzilor pe termen lung, iar toate statele membre îndeplinesc criteriul privind finanțele publice. Există o excepție: România, singurul stat membru care face obiectul unei proceduri de deficit excesiv și care, de fapt, nu îndeplinește niciunul dintre cele patru criterii. Ce ar mai fi de spus când până și Bulgaria și-a propus să adere la zona euro în 2024?!

Din prostie, nevolnicie și indolență, guvernele succesive (PSD, PNL, USR, UDMR), în tandem cu BNR, ne-au plasat cu bună știință la vagonul clasa a doua al Uniunii Europene. Restul e demagogie, vorbărie goală și promisiuni fără de rost, politicianism păgubos.

Last updated on Jun 02, 2022 14:31 UTC
comments powered by Disqus