Back
Featured image of post De toată jena...

De toată jena...

S-a dus președintele României să vorbească în Parlamentul European. Copleșiți de importanța și măreția voiajorului șef din țărișoara noastră umilă, europarlamentarii și-au văzut de treburile lor mult mai importante, lăsându-l să peroreze cu ecou în fața unei săli aproape goale.

În fața acestei imense audiențe lipsă, s-a încordat președintele României cum n-a mai făcut-o vreodată în interesul României , „bătând șaua (tribunei) să priceapă calul”, anume că, citez, „Ar fi inadmisibil ca nicio poziție relevantă din UE să nu fie ocupată de o persoană din estul Europei”. Adică, s-a cam autopropus la o funcție pe acolo, o sinecurică, ceva, că se încheie mandatul prezidențial și nu se poate întoarce smerit la catedră (deși a agonisit din „meditații”, o avere impresionantă), că fără ‘mnealui Estul Europei ar rămâne revoltător de nereprezentat și discriminat în UE. Tocmai de un turist capabil și neobosit au nevoie instituțiile europene în fruntea lor.

Văzându-l, mi-am amintit o scenă din timpul transmisiunilor pentru dezinformarea poporului, realizate din studiourile TVR, în timpul așa-zisei Revoluții din decembrie 1989. Atunci, se perindau prin studio tot felul de oameni, o vânzoleală pestriță, cu sau fără rost pe acolo. Am remarcat în mod special un personaj care era nelipsit. Figură blajină, ponosită, fără nimic relevant, de strajă oricărui grup care avea ceva de spus, fie zi sau noapte, era nelipsit din tabloul televizual. Văzându-l prezent în mod consecvent mai multe zile și nopți, fără ca vreodată să spună ceva, m-am întrebat ce caută acolo, care-i rostul său din decorul prin care se perindau toți marii revoluționari, în frunte cu tătuca Ion Iliescu și protipendada postcomunistă care-și ascuțea dinții și grăia mieros pentru iezișorii din poporul visător al democrației, al statului de drept?

Totul s-a lămurit, când Ion Iliescu a dat citire, din același studio în direct, listei cu membrii noului guvern FSN. Atunci, omul nostru misterios, și-a abandonat tăcerea, și-a dres vocea și a întrebat căznit: „dar muncitori câți sunt?!”. Nu se regăsise în rândul celor nominalizați în noul guvern și, la fel ca Președintele Iohannis azi în Parlamentul European, atrăgea atenția asupra sa divulgându-și calitatea și nivelul profesional, precum și așteptările. Omul considera că este incorect să nu facă parte din Guvern, doar a voiajat non-stop prin studioul de televiziune asaltat de revoluționarii noii Românii. Nu a priceput defel în ce film joacă. A fost pentru ultima oară când respectivul a mai apărut în cadru la televiziune. De atunci, nu am mai auzit nimic de el.

Last updated on Feb 07, 2024 17:19 UTC
comments powered by Disqus