Back
Featured image of post De ultimă oră…

De ultimă oră…

Parlamentarii UDMR au boicotat cinic, incorpore, absentând miercuri, 24.04 2017, de la ședința comună solemnă a Camerei Deputaților și a Senatului, dedicată centenarului „Iași – Capitala României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri”, 100 de ani de la reforma constituțională pentru adoptarea legii agrare și a legii electorale.
De strajă, veghind la fotoliile colegilor săi absenți din grupul parlamentar al UDMR, a rămas stingheră doar deputatul Csep Andrea-Eva, manifestând individual o prezență responsabilă și agreabilă. De altfel, UDMR a fost singura formațiune politică parlamentară, care nu a adresat niciun mesaj la acest eveniment solemn.
Constat că, în ultima vreme, mesajele și acțiunile politice ale UDMR se îndreaptă către o periculoasă extremă etnică. Această atitudine coincide cu acțiunile penale instrumentate de procurori sau aflate pe rolul justiției, în care sunt implicați politicieni și demnitari ai uniunii, care ocupă funcții în administrația publică locală. În această privință, în mod repetat, liderii UDMR au declarat public că sunt victimele unor abuzuri din partea procurorilor, în mod special că sunt vizați premeditat de către DNA. Scandalos de neadevărat!
La începutul lunii martie, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a trimis o sesizare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în care solicită verificarea modului în care au acționat judecătorii și procurorii, care anchetează situaţia de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş, al cărui director este cercetat de DNA sub control judiciar.
(http://www.romanialibera.ro/politica/partide/udmr-a-sesizat-csm–in-legatura-cu-modul-in-care-se-desfasoara-ancheta-procurorilor-anticoruptie-la-liceul-romao-catolic-din-targu-mures–kelemen-hunor–la-audieri-au-fost-chemati–in-mod-abuziv–mai-multi-parinti-442435)
Zilele trecute, presa de limba maghiară a publicat (presa română, din păcate nu…) articole din care rezultă că, instituția sesizată – Consiliul Superior al Magistraturii a verificat speța și a concluzionat că nu s-au săvârșit abuzuri.
(https://kronika.ro/erdelyi-hirek/dna-torvenytelenul-jott-letre-a-vasarhelyi-rakoczi-gimnazium
https://eurocom.wordpress.com/2017/04/26/csm-nem-torvenytelen-kihallgatni-a-vasarhelyi-szuloket-kronika-onlinemti/)
Într-o traducere prescurtată: „nu a fost ilegal să fie audiați părinții elevilor de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș”. Este evident că statul român nu prigonește părinții și elevii maghiari, așa cum dau de înțeles și cum reclamă printr-o deliberată dezinformare udemeriștii, fie pe la Bruxelles și oriunde li se ivește ocazia în plan internațional. Recent, a fost sesizată și Nunţiatura Apostolică în România, o instituție căreia i-am transmis, la rândul meu, spre o corectă informare, datele reale legate de situația Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș.
Este lesne de constatat că presiunea politică pe care, fie prin declarații, fie prin manifestări publice de protest, au încercat să o pună asupra justiției, nu funcționează. Prin urmare, se pare că liderii UDMR au decis, în consecință, să-și radicalizeze mesajele și acțiunile politice. Pe de-o parte, prin deputatul Marton Arpad au pledat cu vehemență și au votat (alături de PSD și ALDE) pentru legea de modificare a Codului Penal, prin care infracțiunea de conflict de interese este golită de conținut, fiind redenumită și „îndulcită” strategic: „Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, și care prevede ca această infracțiune nu se aplică în „exercitarea unui drept recunoscut de lege sau îndeplinirea unei obligații impuse de lege”.
Pe de altă parte, provoacă în mod premeditat reacții politice ostile la nivelul Parlamentului României, dorind poate să de impresia că sunt oprimați, prin inițiative legislative discriminatorii etnic, chiar neconstituționale precum:
– încadrarea în unităţile sanitare a personalului de specialitate de asistenţă medicală musai cunoscător al limbii minorităților naţionale, adică în acele unități administrativ-teritoriale în care cetățenii minorităților naţionale fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puțin 5000.
– Amendarea proiectului legislativ pentru modificarea art. 8 din Legea drepturilor pacientului: „Art.8. – Informațiile se aduc la cunoștință pacientului într-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea tehnologiei de specialitate; în cazul în care pacientul nu cunoaște limba română, informațiile i se aduc la cunoștință în limba maternă; în cazul în care pacientul nu este cetățean român, informațiile i se aduc la cunoștință într-o limbă de circulație internațională sau, după caz, se va căuta o altă formă de comunicare.” Autor: deputatul dr. Vass Levente (Grupul Parlamentar al UDMR)
– Amendamente la Legea privind Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, prin care deputatul Marton Arpad solicită eliminarea sintagmei național, ca „nepotrivită” și punerea de acord a legii cu „promisiunile conținute în Declarația de la Alba Iulia, în ceea ce privește drepturile individuale și colective ale minorităților naționale”…
Nu ține manipularea, stimați colegi de la UDMR! Pledați și acționați responsabil pentru concordie și armonie în relațiile dintre cetățenii români, indiferent de naționalitate sau etnie. Respectați Constituția României, cultura și istoria poporului român! Respectați-ne și veți avea parte de același respect! România este patria noastră a tuturor!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus