Back
Featured image of post De Ziua Internațională a Tineretului

De Ziua Internațională a Tineretului

Tinerețea este o perioadă a vieții în care oamenii sunt plini de energie, de speranță și de entuziasm. Este un timp fertil al realizărilor, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Tinerii sunt capabili să învețe rapid, să se adapteze la schimbări și să se implice în activități noi provocatoare. Ei sunt, de asemenea, plini de energie debordantă, creativi și mai inovativi decât adulții.

Tinerețea nu este însă o virtute prin sine, ci trebuie secondată de multe alte valori și calități.

În viziunea mea, tinerii se cuvine să asume valorile moralei creștine și credința în Dumnezeu călăuzitoare, să învețe să iubească și să pună accent pe educație, responsabilitate, corectitudine, respect și solidaritate. De asemenea, fără integritate, empatie și auto-disciplină, tinerețea poate deveni o etapă marcată de teribilism, impulsivitate, nechibzuință și dezorientare cu efecte negative.

Să fii tânăr înseamnă mai mult decât să ai o anumită vârstă, reprezintă o atitudine față de viață. Un tânăr chibzuit își propune să înțeleagă lumea din jur, să ia decizii înțelepte și să își dezvolte un caracter nobil. Acesta caută să îmbine entuziasmul și energia tinereții cu înțelepciunea și discernământul.

Societatea modernă pune adesea accent pe tinerețe ca pe un ideal, însă uită să sublinieze importanța altor valori care ar trebui să însoțească această etapă. Media poate glorifica tinerețea și frumusețea fizică, ignorând dezvoltarea intelectuală și morală, care sunt esențiale pentru un caracter complet.

De fapt, așa cum spunea celebrul pictor Pablo Picasso, „tinerețea nu are vârstă”. Fiți așadar veșnic tineri și frumoși la suflet.

La mulți ani, tuturor celor care sunt tineri atât la trup cât și în cuget…

Last updated on Aug 12, 2023 09:14 UTC
comments powered by Disqus