Back
Featured image of post Dincolo de fațade electronice de complezență, să căutăm sufletul...

Dincolo de fațade electronice de complezență, să căutăm sufletul...

Păcatul dominant al zilelor noastre este fățărnicia. Dacă treci dincolo de trăirile fotografice, de pozele abundente, dominante, cosmetizate de prin social media, prin care prea mulți ipocriți vor să impresioneze fad, arătând cu totul altceva decât sunt de fapt, constați că rămâne prea puțin suflet, infimă sinceritate, ignorare, adeseori dispreț pentru cele sfinte, virtuți și valorile spirituale. Este un exces de imagine decorativă, derapaj publicitar de fațadă, marketing gregar, o opulență a trufiei și o ipocrizie toxică.

Îmi place ce susținea scriitorul Octavian Goga, anume că „sufletul nostru e o urnă în care închidem cenușa patimilor stinse”. Poate ar fi indicat să căutăm dincolo de propriile patimi, de narcisismul monden atotcuprinzător și să răscolim după esențe veritabile de suflet. Pentru că, așa cum constata filosoful Seneca, „sufletul este unica valoare a omului”, iar ceea ce dă frumusețe sufletului este dragostea, după cum conchidea Sfântul Augustin.

Așadar, semețindu-ne trăirile peste aparențe și fațade electronice, dragi prieteni, să căutăm frumusețea autentică a sufletului și dragostea inimilor noastre.

Înțelepciune tuturor…

Last updated on Jan 08, 2023 10:36 UTC
comments powered by Disqus