Back
Featured image of post Doamne, ferește-ne de „statul de drept” și democrația UDMR!

Doamne, ferește-ne de „statul de drept” și democrația UDMR!

Condamnarea deputatului Marko Attila este considerată nedreaptă și abuzivă iar UDMR protestează. Într-un comunicat de presă din partea uniunii se arată că: „UDMR a luat cunoștință, cu indignare şi stupoare, de decizia prin care deputatul Marko Attila a fost condamnat de instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia instanței creează un precedent periculos”. (noiembrie 2014)
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, își exprimă solidaritatea cu liderii administrației publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, primarul Raduly Robert și viceprimarul Szoke Domokos, reținuți de DNA pentru abuz în serviciu, el afirmând că Uniunea protestează împotriva ,,hărțuirii” celor doi și își exprima încrederea în nevinovăția lor (mai 2015).
UDMR solidară cu HVIM: Kelemen Hunor contestă expertiza SRI şi DIICOT cât şi Justiția Română în cazul teroristului ungur de la Târgu Secuiesc. Pe tot parcursul unei emisiuni „Live” la „Adevărul”, șeful UDMR şi-a exprimat neîncrederea în acțiunea SRI şi a DIICOT, ba chiar şi în actul de Justiție care îl ţine încarcerat pe „bietul” terorist (decembrie 2015).
UDMR se declară dezamăgită de noua acțiune a DNA, prin care Tamasi Zsolt Jozsef, directorul Liceului Teologic Romano Catolic II „Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, este suspectat pentru abuz în serviciu în forma continuată și formulează un Apel pentru manifestarea solidarității (noiembrie 2016).
În această cheie „originală” a justiției, democrației și a statului de drept, în discursul rostit la evenimentul de lansare la Cluj, de astăzi, 06 noiembrie 2016, a candidaților pentru alegerile din 11 decembrie, Kelemen Hunor a cerut majorității românești să îşi țină promisiunile făcute la Alba Iulia în urmă cu 99 de ani, referitoare la egalitatea în drepturi. „Se apropie 2018, momentul când se va aniversa 100 de ani de la Marea Unire. Nu ne este indiferent în ce stare sufletească vom ajunge noi să fim martori la acele aniversări. S-au făcut promisiuni acolo, s-au scurs 100 de ani, sunt patru generații. Acel moment, 1918, a însemnat o înfrângere pentru noi, să fie clar acest lucru. Nu poți uita durerea cauzată de această înfrângere, nu poți să treci peste durerea aia”.
Iar colegul său Marko Bela a conchis: „Lăsați în grija românilor, sașilor, dacă au mai rămas, şi a maghiarilor, banii care se cuvin şi o să construim noi un Ardeal în care să ne simțim noi foarte bine”.
Doamne, ferește-ne!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus