Măscăricii Boloș și Budăi s-au dus la Bruxelles să renegocieze PNRR cu privire la sistemul de pensii din România. În realitate, pe guvernanții noștri îi doare doar exclusiv la pensiile speciale ale privilegiaților și i-au trimis pe Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi, să dreagă cumva busuiocul.
După ce liderul PSD, Marcel Colacu, anunța cu mânie proletară că va scăpa România de „ciuma pensiilor speciale”, tocmai pesediștii pe care îi reprezintă au înregistrat și votat zilele trecute, la Camera Deputaților, proiectul de lege prin care magistrații-asistenți de la Curtea Constituțională vor beneficia de pensii speciale, adică tocmai înființând o nouă categorie de „speciali”.
S-au prefăcut în Parlament prin niște amendamente că vor „supraimpozita” cu 15% partea necontributivă a pensiilor specialilor. În realitate, se arată în Raportul Băncii Mondiale, măsurile propuse au efecte „neglijabile” asupra reducerii cheltuielilor. Mai precis, „pe o bază netă, reducerea va fi de (atenție!) 0,003% din PIB în 2028 și de 0,012% din PIB până în 2070”. Vă dați seama cu ce simulacru de reformă a pensiilor intenționează să-i prostească deopotrivă pe români și Comisia Europeană?!
Îi mint pe români că plafonul de 9,4% din PIB, agreat și negociat anterior de România cu Comisia Europeană, impus prin PNRR, ar bloca pe mai multe decenii majorarea pensiilor și ar duce la păstrarea nivelului de sărăcie pentru pensionari (evident pentru cei nespeciali și fără privilegii). În realitate, acum, România alocă cca 110 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii, ceea ce reprezintă 7,06% din PIB. Dacă s-ar pune în mod real problema creșterii pensiilor, acestea ar putea fi majorate de astăzi cu peste 30 de procente, ca să ajungă până la plafonul de 9,4% din PIB.
Mint, mint, vă mint continuu, în timp ce îndatorează zilnic România prin împrumuturi externe la dobânzi înfiorătoare. Nu reformează nimic fundamental pentru că ar afecta tocmai interesele privilegiaților din rândul propriei clientele politice.
Realitatea este următoarea: statul a îndatorat fiecare român cu 7.500 de euro. Pentru prima dată în istorie, datoria publică a țării noastre a depășit pragul de 700 de miliarde de lei, adică peste 143 de miliarde de euro. Din 2018 până în prezent, datoria României s-a dublat, ajungând acum să reprezinte peste 50% din PIB.
Așadar, puteți să-i credeți că PSD-PNL-UDMR luptă pentru binele României și bunăstarea românilor.