Fiecare suflet creat de Dumnezeu este un dar unic, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm în țesătura și călătoria vieții. Fiecare persoană poartă în sine o lumină divină, o iluminare care strălucește chiar și în cele mai întunecate momente.
Le-am spus asta persoanelor cu dizabilități și reprezentanților asociațiilor acestora, la întâlnirea lor cu reprezentanți ai autorităților locale din Târgu Mureș, deopotrivă din cadrul conducerii executive a primăriei și din Consiliul local Târgu Mureș. Manifestarea a fost organizată de colegii din USR Mureș și Asociația „Natura noastră” iar gazdă le-a fost președintele PMP Mureș, colegul și prietenul Radu Pescar, având și calitatea de consilier local la Târgu Mureș.
În Pilda Vindecării Paraliticului de la Capernaum, din Galileea, așa cum este relatată în Evanghelia după Marcu, un om paralitic dorea să fie vindecat de Iisus. Se strânsese însă o mulțime mare de oameni, care Îl înconjura pe Iisus, iar prietenii paraliticului nu au reușit să-l aducă în fața Lui prin ușa casei unde predica. Însă, ei nu s-au dat bătuți. Au urcat pe acoperișul casei, au făcut o deschizătură și l-au coborât pe paralitic pe patul său în fața lui Iisus. Văzând credința lor, Iisus l-a vindecat pe paralitic, spunându-i: „Fiule, păcatele tale îți sunt iertate!”.
Chiar și în cele mai dificile situații, credința și speranța nu trebuie pierdute. Iar prietenia, solidaritatea și sprijinul pe care ni-l putem oferi unii altora sunt mântuitoare.
Dizabilitatea nu este a celor care au avut neșansa să se nască cu o problemă sau nevoie specială, dizabilitatea stă într-o atitudine negativă, în răutatea, pizma, necredința și urâciunea din sufletul unor oameni. Să trăim fiecare clipă ca pe o binecuvântare și să fim alături de semenii noștri, mai triști decât noi. Să-i tratăm în mod egal și echitabil, prin empatie și sprijin concret. Fiecare zi trebuie privită ca o șansă și oportunitate, nu ca un obstacol.
Ieri, Asociația „Dăruiește Viață” a anunțat că a finalizat prima clădire a Spitalului de Copii construit în care se vor muta o parte dintre secțiile Spitalului „Marie Curie” din București. Proiectul va continua cu construcția celei de-a doua clădiri, care ar urma să găzduiască celelalte specializări ale unității medicale. Uluitor, proiectul a fost realizat cu sprijinul a 350.000 de donatori și 8.000 de companii. O asociație neguvernamentală a reușit să facă mai mult decât statul român. În mod divin și miraculos, Dumnezeu lucrează prin oameni.