Back
Featured image of post Este inadmisibil!

Este inadmisibil!

Printr-un comunicat, transmis public de către Grupul Civic pentru Liceul Catolic, colectivul de părinți al Liceului Teologic Romano-Catolic și susținătorii acestora, în numele cărora semnează Csíky Csengele, sunt somate persoane și instituții publice să soluționeze cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș. Totodată, se cere îndepărtarea imediată din funcții a responsabililor și declanșarea investigațiilor împotriva acestora! Petiționarii menționează că nu mai vreau „discuții, negocieri, apel la calm și alte asemenea”, iar „în caz contrar luăm în considerare nesupunerea civică și declanșarea acțiunilor legale împotriva persoanelor Dumneavoastră!”.
Este inadmisibil! Somarea, conform dicționarului limbii române, înseamnă „a cere (cuiva) în chip categoric (și sub amenințare)”, în caz contrar solicitărilor amenințându-se „nesupunerea civică” și alte forme de protest, aceasta fiind, de fapt, o încălcare publică, conștientă a legii. Vă informez că, în Noul Cod Penal, sunt prevăzute distinct ca infracțiuni, atât amenințarea (art. 206), cât și șantajul (art. 207).
Totodată, petiționarii demersului public pretind „îndepărtarea imediată din funcții a responsabililor și declanșarea investigațiilor împotriva acestora!”. Nu se știe cui cer, cine să-i îndepărteze și cine să-i investigheze?
Le reamintesc celor în cauză că, tot prin astfel de presiuni, cu suport politico-etnic, s-a înființat precipitat și nelegal Liceul Teologic Romano-Catolic. Le reamintesc că există o cauză aflată încă pe rolul instanțelor de judecată, care va contribui la soluționarea legală a acestui caz. Le reamintesc că, în temeiul Constituției României, art. 16, (1) „Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.” Îi îndemn să dea dovadă de înțelepciune și să nu uite că, în calitate de părinți, reprezintă modele și repere identitare pentru copii. Aveți încredere în triumful și domnia legii, vegheați ca spiritul multietnic, care caracterizează municipiul Târgu-Mureș, să nu fie terfelit prin false conflictualități de natură etnică, alimentate politic. Meditați profund și nu riscați escaladarea nelegală în continuare a acestui conflict!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus