Back
Featured image of post Evrika, miracol, soluția o nouă taxă!

Evrika, miracol, soluția o nouă taxă!

Ministrul Mediului, udemeristul Tanczos Barna, a găsit soluția pentru a rezolva problemele generate de poluare în România. Se pregătește pentru reintroducerea unei noi taxe auto pe poluare. La fel a făcut și un predecesor al său din partea UDMR, Borbely Laszlo, cel care a inventat o astfel de taxă, denumită taxă de timbru, apoi taxă de înregistrare sau de primă înmatriculare, considerată ilegală de autoritățile europene în toate formele ei și „taxată” ca atare de justiție.
Iată ce zice „inventivul” ministru Tanczos Barna – „Variantele posibile sunt: impozit local diferențiat, rovinietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcție de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infringement şi reducerea poluării în marile orașe”.
Alo, domnule ministru, debarasați-vă de mentalitatea comunistoidă, ați cam greșit guvernarea, care, chipurile, e de dreapta. Impunerea de noi taxe o știe oricine, veniți cu soluții reale împotriva poluării: opriți defrișările de păduri, impuneți măsuri ferme de reducere a poluării în cazul marilor poluatori din sectorul energetic și industrie, aveți o mulțime de alternative guvernamentale și administrative prin promovarea de soluții în cazul marilor centre urbane, vizând îmbunătățirea transportului public, amenajarea de piste pentru biciclete, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, stimularea prin bonificații a achiziționării de automobile puțin poluatoare, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și creșterea suprafeței de spațiu verde, dar și folosind tehnologia și soluțiile inteligente.
Pentru UDMR însă, e mai simplu cu taxele la guvernare, atâta pot, atâta știu!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus