Back
Featured image of post Fentă penelistă, o falsă problemă la Târgu-Mureș

Fentă penelistă, o falsă problemă la Târgu-Mureș

Liderii PNL Mureș, probabil în criză de subiecte, realizări și audiență, au decis să se avânte public temerar susținând că doresc să promoveze un proiect de hotărâre a Consiliului local Târgu-Mureș privind construcția unui nou pod peste râul Mureș, care să facă legătura dintre zona centrală cu Cartierul Unirii prin comuna limitrofă orașului, Sântana.

Dornici să facă speculativ și manipulator doar vâlvă propagandistică, peneliștii au „uitat” să precizeze că există două hotărâri identice, cu același subiect, adoptate de Consiliul local Târgu-Mureș în 2015 și 2017, ultima încă valabilă. Nu contează, au luat cu copy-paste și au asumat proiectul susținând că „dujmanii” politici nu vor și se împotrivesc răutăcios doar pentru că proiectul respectiv vine de la PNL și că ei vor face, vor drege, vor strânge semnături de la cetățeni. Fals, o gogoriță penibilă.

Nu prin dezinformare, propagandă și prosteală publică veți capitaliza voturi, stimabililor!

Mai mult, în rândul „dujmanilor” pe care peneliștii i-au înfierat mânioși prin comunicarea publică se află și UDMR. Râsu-plânsu, câtă vreme guvernează și conduc municipiul Târgu-Mureș și județul Mureș împreună. PNL are viceprimar, pe Alexandru György, care-l secondează la conducerea orașului pe primarul Soós Zoltán, și vicepreședinte al Consiliului județean Mureș, pe Ovidiu Georgescu, care-l secondează pe președintele Peter Ferenc. Păi să-și înainteze demisiile respectivii, dacă nu sunt demagogi și nu umblă cu „cioara vopsită”, să treacă în opoziție, fără a disimula și manipula…

Pe fond, problema nu este lipsa proiectului pentru pod, ci a fondurilor necesare. Când era cazul ca municipiul nostru să solicite resurse pentru acest proiect, respectiv bani europeni prin PNRR, PNL și UDMR (stând la brațetă în guvernare) au promovat „Muzeul fotografiei” la Târgu-Mureș. Pentru acest obiectiv, considerat pesemne economic „salvator” și prioritar, se vor aloca bani mulți, în rest apă de ploaie.

Mai este o problemă de actualitate, importantă, ignorată de trompetiștii propagandiști de la PNL Mureș. Nimeni nu a consultat conducerea Primăriei sau Consiliul local Sântana pentru a-i întreba dacă sunt de acord cu descărcarea traficului extrem de aglomerat și tranzitarea respectivei zone de responsabilitate administrativă. Cred că veți avea mari surprize în această privință, însă fără avizul și consimțământul Sântanei, proiectul rămâne doar o minciună tipic politicianistă, la fel ca și construcția liniei ferate Târgu-Mureș – Sighișoara pe care tot liderul PNL Mureș o promitea, cu vreo două decenii în urmă.

În rest, nu cred că este cineva premeditat răuvoitor și chitit împotriva construirii unui nou pod peste râul Mureș. Traficul a devenit periculos, supraaglomerat pe actualul pod către „Unirii”, o știm cu toții. Primarul Soós Zoltán a promis electoral câte în lună și în stele în această privință dar nu a prea materializat nimic concret. Să lăsăm însă palavrele și demagogia, să atragem realist resurse și investiții pentru municipiul Târgu-Mureș și județul Mureș pentru că, din păcate, regresează economic cu asemenea farsori în fruntea lor.

Last updated on Nov 02, 2022 09:49 UTC
comments powered by Disqus