Back
Featured image of post Fie nu vă pasă, fie sunteți lași sau, mai grav, trădători de neam și țară!

Fie nu vă pasă, fie sunteți lași sau, mai grav, trădători de neam și țară!

Proaspăt instalată în funcție, în luna mai, președintele Ungariei, dna Katalin Novak, a efectuat prima sa vizită în România (sfidând conducerea statului Român și întâlnindu-se exclusiv cu staff-ul UDMR) și s-a fotografiat cu o bornă de hotar, pe munte, în județul Alba, vopsită în culorile naționale ale Ungariei. A transmis un semnal cât se poate de clar al intențiilor urmărite de politica externă a Ungariei în România.

Să nu uităm ce a declarat, mai an, premierul Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, județul Harghita: „Ținutul Secuiesc a existat și când încă nu exista România modernă și va exista și atunci când toată Europa se va fi predat Islamului”. „În loc să negăm realitatea, ar trebui să privim situația ca pe o resursă. Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ținut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică…”

Viziunea sa este, de altfel, concret și consecvent materializată în Transilvania, așa cum am reflectat în mod repetat în spațiul public, prin investiții masive ale Ungariei în agricultură, industrie, afaceri imobiliare, culte și presă, în educație, prin învățământ paralel exclusiv în limba maghiară. Statul ungar preia astfel atribuții administrative, economice, culturale, educaționale și sociale ale statului român în Transilvania.

Susțin fără rezerve, fondurile alocate discriminatoriu de Guvernul de la Budapesta pentru diverse zone de interes din Transilvania reprezintă o amenințare la adresa siguranței și securității noastre naționale. Alte țări din Uniunea Europeană nu permit asemenea acțiuni pe teritoriul lor.

În acest timp, UDMR, care reprezintă platforma politică a FIDESZ în România, deși face parte din guvernul țării noastre, acuză, subminează cu tupeu și cinism România la Consiliul Europei, în timp ce președintele Iohannis, premierul Ciucă, ministrul Aurescu și alți dintre ai noștri aleși se fac că plouă. Ba, mai mult, aflăm că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și omologul său ungar, Peter Szijjarto, tocmai s-au întâlnit la un schimb amical de politețuri și amabilități.

În timp ce politica naționalist extremistă a Ungariei se dovedește falimentară, forintul atingând în prezent un minim istoric iar economia se află în vrie, Ungaria, precum în povestea lupului din „capra cu trei iezi” își ascute vocea mieros și bate la ușa României pentru sprijin la ananghie, având nevoie de energie și gaze. La troc, ministrul de externe ungar a promis, printre altele, că vizita anuală a premierului Viktor Orban la tabăra de vară din Tușnad nu va mai face valuri în această lună, nu-i va mai incita pe tinerii maghiari prin „petarde” patriotice extremiste, separatiste și nu va stârni alte pasiuni medievale pentru cuceriri barbare. Totodată, s-a angajat că proiectele economice destinate de Budapesta doar comunității maghiare din România nu vor mai fi discriminatorii, iar pe fondul crizei care se simte deja, s-ar putea să nu mai fie deloc.

Nici nu s-a încheiat însă bine această fantezie politico-dramaturgică bilaterală, cu spectacolul de presă adiacent, și aflăm că la Miercurea Ciuc tocmai se pregătește inaugurarea, în data de 23 iulie, a stadionului proaspăt modernizat, promovându-se un meci amical de fotbal între echipele „naționale” de juniori ale Ungariei și cea a „Ținutului Secuiesc”. Adică, extremiștii maghiari, cu concursul Budapestei, tocmai doresc să „legitimeze” oficial noua „Națională” a unui așa-zis „ținut” nerecunoscut oficial de România, rod al creației unor separatiști etnic, promotori ai segregaționismului, ai autonomiilor teritoriale pe criterii etnice.

Aceiași extremiști, la finala Cupei României au întors spatele la intonarea Imnului României, apoi au scandat „Ungaria, Ungaria”, iar la meciul de hochei România – Ungaria, unii dintre jucătorii naționalei române, care sunt legitimați la cluburile din Miercurea Ciuc și Gheorgheni, au cântat sfidător imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

Domnule președinte Klaus Iohannis, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă, doamnelor și domnilor guvernanți, vă solicit imperativ să vă treziți din „somnul cel de moarte” și să reacționați urgent. Orice sprijin și parteneriat așa-zis „strategic” cu Ungaria trebuie condiționate de dezavuarea și respingerea oricărei forme de manifestare și sancționarea reciprocă a extremismului și a separatismului pe criterii etnice. Interveniți instituțional urgent pentru a stopa mârșăvia unei pretinse „naționale” de fotbal din chiar inima România care vă umple de absurd, ridicol și penibil, pe toți cei aflați în fruntea țării. Prin inacțiune, consimțiți fie că nu vă pasă, fie sunteți lași sau, mai grav, trădători de neam și țară.

Last updated on Jul 14, 2022 05:38 UTC
comments powered by Disqus