Back
Featured image of post Foarte grav! Președintele UDMR Mureș îndeamnă la maghiarizare forțată

Foarte grav! Președintele UDMR Mureș îndeamnă la maghiarizare forțată

Din cauza răfuielilor politice dintre ei, reprezentanții UDMR se înregistrează unul pe altul prin ședințele electorale. Ce aflăm din aceste înregistrări este că, în mod grav, UDMR promovează programatic epurarea pe criterii etnice, prin ocuparea de funcții publice cu dedicație udemeristă, în administrația publică locală din Târgu-Mureș și din județul Mureș. Această strategie a fost aplicată cu succes în ultimii ani fiind evidentă chiar în organigrama Consiliului Județean Mureș unde, cu complicitatea PSD, posturile influente au fost acaparate de UDMR. La fel s-a întâmplat și în marile afaceri publice ale județului, coordonate aproape exclusiv de udemeriști: salubritate și managementul deșeurilor, aeroport, administrarea ariilor naturale protejate, parcul auto pentru sporturi cu motor, majoritatea serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor ș.a.
Iată ce îi îndeamnă să facă președintele UDMR Mureș și președinte al Consiliului județean, Peter Ferenc, pe subordonații săi, conform înregistrărilor difuzate de mass-media, pentru maghiarizarea fortuită și ocuparea funcțiilor publice pe criterii etnice, apoi pentru a utiliza respectivele funcții în scopul promovării propagandistice în interesul și folosul UDMR: „Eu de aceea mă bucur că și viceprimarii au cabinete, pentru că în acel moment în care viceprimarul are un cabinet cu două posturi, în acel moment un viceprimar UDMR, poate angaja pe cineva la biroul de presă, ca și consilier, și apoi poate să angajeze pe cineva care îl ajută în munca lui, în concluzie, un maghiar care lucrează în administrația orașului dintr-o dată înseamnă trei maghiari… Dintr-una trei… Până acum, din punct de vedere politic una din cele mai mari probleme ale noastre (ale UDMR) a fost că Gergely (viceprimarul Makai) a spus că a lucrat, că a dat 700 de țigle la un preot, el știa de chestia asta și preotul știa de chestia asta, dar cine mai știe ? Pentru că în ziare niciunde nu apare…”
În plus, președintele Consiliului județean Mureș face abuz de funcție și promovează aceeași strategie cu caracter etnic, reunindu-i tactic la Pănet pe primari ai UDMR pentru a configura un așa-zis plan metropolitan menit, de fapt, să promoveze în cheie strict etnică candidatura lui Soos Zoltan pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș. Acesta a semnat și el documentul fictiv, cu caracter electoral, împreună cu respectivii primari, fără a avea vreo calitate oficială.
Oare la ce să ne așteptăm noi, ceilalți cetățeni ai acestui județ, care nu contăm pentru UDMR, prin aplicarea acestei strategii de epurare pe criterii etnice? Oare unde se află cei „mândri că sunt români”, politicienii de la PSD, care au susținut politic UDMR în județul Mureș încât am ajuns în această situație gravă?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus