Back
Featured image of post Frânarii penibili din conducerea municipiului Târgu-Mureș

Frânarii penibili din conducerea municipiului Târgu-Mureș

Te-ai aștepta ca, în municipiul Târgu-Mureș, să se vadă cât de cât amprenta economic benefică, administrativ primenitoare a noii conduceri locale. Au trecut, totuși, doi ani de când primarul Soós Zoltán și echipa sa s-au instalat mințind fastuos în fruntea orașului, bazându-se imediat după alegeri pe o majoritate confortabilă în consiliul local. Nu se prea vede înnoirea promisă electoral, nici restartul administrativ, nici viziunea vreunui nou plan strategic concret pentru revigorarea orașului.

Mi-am dat seama că orice așteptări în acest sens sunt iluzii, speranțe deșarte. Păi despre ce dezvoltare să mai vorbim când „iluștrii” care conduc urbea nu sunt în stare să rezolve o problemă cât se poate de banală, cea a comercianților de la Platoul Cornești. Umblă oamenii umiliți cu jalba în proțap pe la „împărăția” primăriei, după ce li s-a blocat activitatea pe care o desfășurau în această zonă de mai mulți ani. Într-o zonă de agrement a orașului, căutată de foarte mulți târgumureșeni și turiști, s-a ajuns să stai cu copilul câte o jumătate de oră la rând pentru o înghețată. Consilierii PMP, Radu Pescar și Kiss Zoltan, se străduiesc din răsputeri să-și convingă colegii să rezolve operativ și legal această problemă de mai bine de o lună încoace. Se pare că sunt atât de mulțumiți și autosuficienți cei care compun majoritatea aleșilor locali, în mod special cei de la UDMR (frânarii de serviciu), încât nu au nevoie de taxele și impozitele pe care circa 30 de privați din această zonă le achitau către bugetul local.

Alo, „genii” ale teoriilor pustii de prin administrația publică locală, plecați acasă dacă nu sunteți în stare să conduceți orașul. Lăsați-i pe cei capabili să o facă. Ați demonstrat incompetență și demagogie cu prisos, nu mai blocați răuvoitor dezvoltarea municipiului Târgu-Mureș, nu vă mai bateți joc de oamenii care v-au ales să-i reprezentați cu bună credință.

Last updated on May 31, 2022 06:58 UTC
comments powered by Disqus