Back
Featured image of post Guvernanții au „rezolvat” problema pensiilor speciale... în propriul folos

Guvernanții au „rezolvat” problema pensiilor speciale... în propriul folos

❗ Nu numai că nu au tăiat pensiile speciale, ba chiar le-au restatuat legislativ. Vârsta de pensionare a magistraților rămâne neschimbată încă 5 ani, iar unele prevederi ale noii legi vor fi aplicate peste 20 de ani.

❗ Nu au eliminat nici cumulul pensiei speciale cu salariul în instituțiile statului decât pentru „plevușcă”, sunt exceptați demnitarii, parlamentarii, cei din BNR, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ANCOM sau ANRE.

👉 Adică, cel care ne recomanda ceai de tei pentru frisoanele economice, guvernatorul Mugur Isărescu, va putea să cumuleze în continuare următoarele venituri: 960.752 de lei ca guvernator BNR, 30.612 lei ca membru al Academiei Române și 224.700 de lei pensie.

👉 Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, la rândul său, a avut următoarele venituri încasate în 2021: 913.616 lei ca viceguvernator BNR, 148.247 de lei – pensie, 16.862 de lei – pensie specială de fost parlamentar.

👉 Un alt privilegiat, fostul premier Nicolae Ciucă a încasat, pe lângă venitul de la Palatul Victoria, și o pensie de serviciu de 214.990 de lei, aferentă anului 2021. Va încasa aproape la fel în continuare, la fel și toți ceilalți beneficiari de pensii speciale și salarii de prin instituțiile menționate anterior.

E drept, li se va impozita cu 15 la sută partea necontributivă a pensiei speciale. Praf în ochi, doar batjocură pentru cei un milion de români cu pensii de o mie de lei ca și pentru majoritatea celorlalți care au o medie a pensiilor de cca 1.800 de lei. Iar guvernanții zic că s-au ținut de cuvânt și au „rezolvat” problema pensiilor speciale… E drept, pentru protejarea propriilor privilegiați. 🤦‍♂️

Last updated on Jun 28, 2023 18:33 UTC
comments powered by Disqus