Back
Featured image of post Guvernarea PSD-ALDE dă cu o mână și ia cu două!

Guvernarea PSD-ALDE dă cu o mână și ia cu două!

Președintele Senatului, Calin Popescu-Tăriceanu, a spus ca nu a văzut „nicio scumpire la carburant” de când s-a reintrodus supraacciza (15 septembrie), ci doar creșteri sau scăderi de preturi, susținând că prețurile diferă foarte mult. El a adăugat ca nu este de acord cu eliminarea supraaccizei, așa cum au votat senatorii din comisia de buget. În anii 90, tot Tăriceanu afirma că doar românii care au autoturisme proprietate personală sunt afectați de scumpirile de carburanți…
Liderii coaliției de guvernământ PSD-ALDE sunt absolut desprinși de realitate, negând lucruri pe care le cunosc toți românii, cum ar fi creșterea prețul motorinei și benzinei după 15 septembrie.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a înfuriat ieri când Comisia de buget-finanțe din Senat a votat pentru eliminarea supraacizării carburanților, dând de înțeles că lucrurile vor rămâne în final așa cum au fost decise la PSD, adică luând în calcul și scumpirile anunțate la gaze naturale și electricitate.
Tudose declara în luna august că majorarea accizelor la combustibili nu va duce la creșterea prețului benzinei și motorinei. Premierul mai spunea că au loc discuții cu reprezentanții companiilor care vând benzina și motorină astfel încât consumatorii sa nu fie afectați și a precizat că introducerea accizei era necesară pentru lucrările majore de infrastructură.
În realitate, avem de-a face cu creșteri în cascadă de prețuri pentru combustibili și utilități: mărirea din 15 septembrie a accizelor la carburanți într-o primă etapă a condus la mărirea prețului motorinei și benzinei la pompă, efectul fiind de 20-30 de bani la litru, lucru care se va reflecta în toate produsele și serviciile pe care românii le cumpără zi de zi. De la 1 octombrie, intră în vigoare a doua etapă de mărire a accizelor la carburanți, ceea ce va avea drept efect o nouă scumpire a benzinei și motorinei.
În consecință, în această toamnă, românii vor fi nevoiți să facă față unei avalanșe de creșteri de prețuri – la combustibil, gaze naturale și electricitate. Așadar, bucurie deplină pentru cei cărora le-au sporit salariile. Vor putea să achite cu entuziasm accizele și prețul majorat în două tranșe la benzină și motorină, totodată, spre satisfacția deplină, prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6%, de la 1 octombrie. Urmează energia electrică… Nu v-ați prins că, dintotdeauna, PSD dă cu o mână și ia cu două?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus