Back
Featured image of post Guvernarea socialistă împinge România pe toboganul recesiunii economice

Guvernarea socialistă împinge România pe toboganul recesiunii economice

Prin modificările la Codul fiscal, devine evident că Puterea politică actuală a declarat război clasei de mijloc din România. Guvernanții au abandonat lupta cu marile corporații și impun biruri suplimentare pe cei peste 700.000 de antreprenori, care și așa nu știu ce să mai facă pentru a supraviețui valului inflaționist.

PMP cere Guvernului PSD – PNL – UDMR să lase în pace firmele mici și mijlocii din România. În contextul economic actual, înăsprirea fiscalității în ceea ce privește IMM-urile nu va face altceva decât să accentueze tendința închiderii acestor firme și a dispariției unor locuri de muncă ce nu pot fi absorbite de companiile mari.

Timp de doi ani, pe perioada pandemiei, guvernanții le-au cerut patronilor de IMM-uri să aibă răbdare să treacă momentul greu și să înțeleagă restricțiile dure impuse – li s-a spus explicit că, după pandemie, vor primi bani și facilități pentru a-și dezvolta afacerile. Vedem însă acum că răsplata pentru IMM-uri o reprezintă taxe și impozite noi, dar și înăsprirea generală a condițiilor de funcționare.

  1. Taxarea sporită a tranzacțiilor imobiliare care va duce la blocare pieței construcțiilor (altele decât lucrări de infrastructură).

  2. Creșterea TVA-ului pentru HoReCa – industrie și așa lovită foarte puternic de restricțiile din pandemie, va conduce la creșterea prețurilor tot în detrimentul consumatorului, adică a omului de rând.

  3. O lovitură dură o primesc sectoarele care angajează muncitori sezonieri sau în sistem part-time. Practic, impozitarea la nivel de salariu minim va descuraja masiv acest tip de angajament.

  4. Guvernul vrea să dezmembreze firmele fără angajați, obligând IMM-urile să aibă măcar un angajat. Este sporit neavenit impozitelor pe dividende și redus plafonului maximal de rulaj la 500.000 de euro.

PMP a propus măsuri concrete pentru reducerea inflației: scăderea cu două puncte procentuale a TVA, reducerea la jumătate a accizelor pe combustibili și creșterea producției energetice din surse tradiționale, așa cum fac toate țările din Vestul Europei. Sunt propuneri de bun simț economic. Faptul că Executivul merge fix pe contrasens și mărește taxarea se va traduce prin grăbirea intrării țării noastre în recesiune.

Last updated on Jun 30, 2022 14:38 UTC
comments powered by Disqus