Back
Featured image of post Hasta la vista, România!

Hasta la vista, România!

Hasta la vista, România!

Ministrul bufon, nea Petrică Daea, cu alură și competențe de șef comunist de fost CAP, trebuie trimis la grupa veselă a nepoților, care sigur se vor distra la poveștile sale despre oi și cormorani. Fermierii români însă, amenințați de tăvălugul falimentului, exasperați, nu au mai putut răbda batjocura la adresa muncii lor și au ieșit masiv la proteste în stradă.

„Marele” președinte Iohannis, care s-a plâns la Consiliul European din 23 martie 2023, de alocări prea mici pentru agricultorii români, a demonstrat câtă influență are la Bruxelles. Adică, ioc, câtă vreme de atunci nu s-a mai întâmplat nimic deosebit pentru fermierii grav afectați economic.

Evident, nici Guvernul nu știe cum să pună problema la Bruxelles, când vine vorba să ceară bani. La fel ca în cazul PNRR, în loc să întocmească un dosar bun, competitiv, l-au lăsat pe măscăriciul Daea să se descurce filosofic și au adoptat poziția politică a milogului demn să inspire doar compasiune și milă. Adică, atitudinea guvernanților s-a bazat pe acest tip de raționament: dacă UE nu ne-a primit în Schengen, trebuie măcar să ne dea bani pentru agricultură, care este invadată neloial de cerealele ucrainene, scutite de taxe vamale, de impozite și taxe, care au beneficiat de tratamente cu îngrășăminte și pesticide la prețuri net inferioare celor din România, totodată nefiltrate de regulile calitative de pe piața UE.

Vai de capul nostru, oameni buni! Cu așa președinte și guvernare, am ajuns absolut nerelevanți în plan extern, nesemnificativi, de râsu-plânsu UE și al lumii. Moare agricultura iar noi ne bazăm pe bietul Petrică Daea, pe Nicu și Marcel, pe Terminatorul Klaus care, deși politic se află în moarte clinică, nu se predă, până nu ne ia pe toți românii după el.

Hasta la vista, România!

Foto: protest al fermierilor în centrul Municipiului Târgu Mureș

Last updated on Apr 07, 2023 10:16 UTC
comments powered by Disqus