Back
Featured image of post Iată drumul nostru politic, programatic…

Iată drumul nostru politic, programatic…

Reîncepem o nouă sesiune parlamentară. Îmi doresc să fie cu folos și spre binele țării!
Partidul Mișcarea Populară rămâne consecvent susținerii și promovării valorilor dreptei, creștin-democratice, tradiționale, pentru care vom milita politic în continuare. Asumăm credința în Dumnezeu, apărând biserica și familia creștină, compusă din bărbat și femeie. Manifestăm respect față de realizările înaintașilor, ale străbunilor noștri, prețuim creațiile predecesorilor, clamăm nevoia de solidaritate morală, dăruire și devotament pentru semeni. Considerăm că avem datoria să fim patrioți, să ne apărăm națiunea și valorile ei, să ne iubim și protejăm țara, granițele acesteia. Pledăm pentru libertatea și demnitatea persoanei, luptăm pentru creșterea autonomiei la nivelul administrației publice locale, prin limitarea controlului și a imixtiunilor sau a presiunilor centraliste asupra comunităților locale. Urmăm traiectoria istorică a singurului proiect politic de țară, urmat identitar de PMP, privitor la reîntregirea României prin unirea cu Basarabia, Republica Moldova.
Am adunat de la români peste un milion de semnături de susținere pentru alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. În actuala sesiune parlamentară, vom lupta pentru ca proiectul nostru legislativ pe această temă, înregistrat din 2016 și adoptat tacit de Senat, să devină lege. Actualul sistem de vot cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin contribuie la o legitimitate scăzută, adeseori rușinoasă, a primarilor, descurajează participarea la vot, sporește neîncrederea în sistemul electoral și favorizează partidele politice mari.
Prioritățile PMP privesc dezvoltarea infrastructurii și construirea de autostrăzi iar, în acest sens, propunerea noastră legislativă privind construirea Autostrăzii „Unirii” Târgu-Mureș – Iași a devenit lege și trebuie pusă în aplicare de către guvernanți. De asemenea, dorim construirea spitalelor regionale și asigurarea unui sistem medical eficient și performant. Luptăm pentru educație și învățământ de calitate, considerăm că școala reprezintă o investiție necesară, sine qua non, pentru viitorul României.
Vom continua să ne batem pentru voința românilor, exprimată printr-un Referendum, pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane.
Încă de la începutul sesiunii parlamentare, vom depune inițiative legislative cu privire la:
Republica Moldova – pentru sprijin și consolidarea cooperării;
Diaspora – pentru susținerea în continuare a reprezentativității acesteia în actul legislativ din România;
Protecția mediului – pentru dezvoltarea infrastructurii și transport public cu vehicule nepoluante din punct de vedere energetic;
Sănătate – pentru susținerea oamenilor aflați în situații medicale de urgență;
Asistența socială – pentru susținerea familiilor în vederea creșterii demne și decente a copiilor;
Alegeri – pentru inițierea unui pachet legislativ privind înlăturarea privilegiilor electorale.
Acestea sunt doar câteva dintre asumările politice ale Partidului Mișcarea Populară și ale parlamentarilor săi. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus