Back
Featured image of post Imagini elocvente, edificatoare, ale ,,frățietății” interetnice, ale respectului unor etnici maghiari pentru eroi, pentru însemnele oficiale ale statului român, pentru România și istoria sa.

Imagini elocvente, edificatoare, ale ,,frățietății” interetnice, ale respectului unor etnici maghiari pentru eroi, pentru însemnele oficiale ale statului român, pentru România și istoria sa.

Sunt instantanee din 26.08.2019, de la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului. Este un fel de comemorare în memoria unora dintre militarii căzuți (ceilalți s-ar dori exterminați definitiv chiar din cărțile de istorie) din Valea Uzului, avându-i ca organizatori pe Primăria comunei Sânmartin, Consiliul Județean Harghita și Centrul Cultural Județean Harghita.
Acestea sunt, de fapt, reperele realității crâncene, ignorate consecvent de instituțiile statului român, acolo unde România devine pe zi ce trece doar un teritoriu simbolic, marcat pe harta unui stat național tot mai lipsit de autoritate, un fel de „no man’s land” lăsat la voia întâmplării, prin care mai bântuie încă schilodite mentalitățile apușilor migratori…

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus