Back
Featured image of post Imbecilitatea stă în fruntea țării

Imbecilitatea stă în fruntea țării

Declara zilele trecute președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un moment de revelație, că România nu are capacitatea administrativă de a atrage sumele din PNRR, aferente marilor proiecte de infrastructură, adică în jur de un miliard de euro pe lună, indiferent de cât ar modifica legile de achiziții, și că această responsabilitate trebuie redirecționată către mediul privat.

Ce nu a spus marele guru politic este că a modificat legislația în vigoare și a împovărat fiscal prostește, absolut nemotivat și neinspirat, tocmai IMM-urile care asigură consultanța în privința proiectelor cu finanțare din bani europeni și care ar trebui să compenseze incapacitatea administrativă a statului de a atrage banii din PNRR. Acestor firme li se ia de anul viitor 16% din profit, ca să umple statul mațul politrucilor, pentru clientela politică și salariile mărite ale unor demnitari și funcționari publici. În plus, se anunță o suplimentare a impozitării cu 50%, urmând a fi reglementată în curând.

În concluzie, în loc să stimuleze mediul privat pentru a atrage proiecte și bani europeni la bugetul de stat, câtă vreme Guvernul, ministerele și instituțiile administrației publice sunt incapabile (conform spuselor lui Ciolacu), guvernarea spoliază fiscal IMM-urile tocmai pentru a-i recompensa pe incapabili. Imbecilitate politică în fruntea țării.

Last updated on Oct 10, 2022 10:52 UTC
comments powered by Disqus