Back
Featured image of post Inadmisibil! Se pregătește evacuarea Colegiului Național „Unirea”

Inadmisibil! Se pregătește evacuarea Colegiului Național „Unirea”

Am atenționat public în mai multe rânduri că, în spatele tărășeniei, prin conflictul artificial creat, politic, privind înființarea nelegală a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, se urmărește de fapt evacuarea Colegiului Național „Unirea” din imobilele de pe str. Mihai Viteazul nr. 15, din Târgu-Mureș. Reprezentanții UDMR, precum și cei ai Statusului Romano-Catolic din Transilvania au negat cu vădită ipocrizie, în mod repetat, această posibilitate.
Iată însă că, printr-o adresă transmisă ieri Primăriei municipiului Târgu-Mureș, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, prin Statusul Romano-Catolic din Transilvania, în calitate de proprietar al imobilelor, solicită primăriei să „asigure un imobil corespunzător tehnic”. Este de fapt o somație voalată, motivată speculativ astfel:
„Accesarea acestor proiecte durează, motiv pentru care nu se pot realiza în timp util deficiențele constatate, în așa fel încât siguranța elevilor și a cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în corpul C1 din imobil să fie asigurată.
Pentru motivele mai sus prezentate și având în vedere că, începând cu data de 21.09.2017, nu există încheiat un contract de locațiune valabil cu locatarii imobilului, subscrisa fundație, respectiv proprietarii tabulari al imobilului, nu ne asumăm nici o răspundere pentru utilizarea de către Colegiul Național Unirea a corpului C1 din imobilul de la adresa Târgu Mureș, str. Mihai Viteazul, nr.15, jud. Mureș. Utilizarea imobilului se face strict pe răspunderea dumneavoastră. Subscrisa fundație nu răspundem de integritatea corporală al locatarilor. Proprietarul declină orice răspundere pentru eventualele probleme cauzate de starea imobilului.
Pentru ca procesul educațional să nu fie afectat de starea imobilului și având în vedere interesul superior al copiilor și al profesorilor care își desfășoară activitatea în imobil, respectiv ocrotirea integrității corporale a acestora vă solicităm să asigurați Colegiului Național Unirea un imobil corespunzător din punct de vedere tehnic.” Documentul este semnat de președintele Consiliului director al Statusului Romano-Catolic din Transilvania, conf. univ. dr. Holló László.
Solicit Primăriei și Consiliului local municipal Târgu-Mureș, care par cotropite de o prelungă letargie și tăcere suspectă în privința situației actuale delicate a Colegiului Național „Unirea”, să reacționeze de urgență. În acest an, când aniversăm Centenarul Marii Uniri și făurirea oficială a națiunii române, chiar în debut de nou an școlar, este inadmisibil să asistăm la asemenea situații în privința unui colegiu de elită, reprezentând cu cinste învățământul mureșean și purtând pe frontispiciu chiar (re)numele „Unirea”. Nici măcar nu ați promovat pe cale extraordinară, în justiție, demersul privind recuperarea acestor imobile retrocedate, conform constatărilor DNA, prin abuz în serviciu, deși v-am pus la dispoziție informațiile juridice necesare în acest sens și aveți calitate procesuală…
Stopați prigoana etnică împotriva elevilor români, până nu va fi prea târziu! În mod similar, pas cu pas, au fost evacuați elevii români, în urmă cu 28 de ani, și din cadrul Liceului Teoretic „Bolyai-Farkas”, fără nicio alternativă rezonabilă. Vă solicit imperativ să nu vă bateți joc de elevi, părinți și cadre didactice, e incredibil în ce atmosferă îi determinați să înceapă noul an școlar!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus