Back
Featured image of post „Infracționalismul” și antiromânismul

„Infracționalismul” și antiromânismul

Auzim propagandistic, din păcate tot mai des, că Liviu Dragnea ar promova prin PSD o nouă orientare politică revigorantă, un soi de național-socialism dublat de populism. Că această direcție este vădită de politica călăuzită exclusivist prin bonificații nesustenabile privitoare la salarii și pensii, ajutoare și asistență socială, antieuropenism, stigmatizarea multinaționalelor, politica fiscală spoliatoare la adresa mediului privat, culpabilizarea și punerea la zid a sistemului bancar… Să fim serioși! Cei doar declamativ „mândri că sunt români” nu au nicio legătură cu vreo orientare națională, evident nici cu naționalismul. Sunt, în schimb, într-adevăr populiști dar tocmai în detrimentul intereselor naționale și a cetățenilor cinstiți ai acestei țări.
Cum să vorbești de naționalism în privința PSD, care de aproape trei decenii, în diferite formule politice, s-a aflat aproape consecvent la cârma României? Naționalismul presupune elementar să-ți iubești națiunea, să-i promovezi și cultivi programatic valorile, să asumi politic privilegii pentru țara ta în competiția multinațională, apărând-o implicit economic, protejând-o prioritar și slujind-o pentru a face față și a rezista în fața tăvălugului anonimizării globalizatoare, al dezrădăcinării identitare. Or, socialiștii pesediști au vândut țara cu tupeu și nerușinare, i-au risipit resursele naturale și înstrăinat energia, s-au pretat constant unor tertipuri politicianiste menite să le umple cel dintâi lor buzunarele, amăgindu-i electoral pe români, susținând că luptă pentru binele tuturor.
Mulți au fost prinși cu furtișagul politic și hoția, au ajuns condamnați de justiție, infractori dovediți cu sentințe definitive, conduc în continuare România și se dau, mai nou, mari naționaliști. Tocmai se căznesc să pună mâna pe justiție, să subroge statul de drept, să scape prin amnistie și grațiere de pedepsele penale și să rămână cu prada intactă, furată din averea românilor.
Atât de mult țin la națiunea română, încât i-au inventat un stat paralel fantasmagoric cu care se luptă din greu… Ba, au apărut și niște asasini imaginari care-l bântuie și caută prin hoteluri de lux pe noul tătuc, pe cale să devină „cel mai urât fiu al poporului”, Liviu Dragnea. Atât de mult țin la această țară, încât la aniversarea Centenarului Marii Uniri, în loc să asume politic un proiect cadru de (re)unire spirituală a românilor, de conciliere și concordie națională, de promovare a istoriei și mândriei noastre naționale, de reîntregire a țării, asistăm la un veritabil dezastru.
Românii sunt mai dezbinați decât oricând, tinerii fug din țară disperați economic, am ajuns pe locul doi la nivelul Uniunii Europene din punct de vedere al migrației forței de muncă. Pe locul întâi se află Siria, care cunoaște un veritabil exod, dar din cauza războiului. În acest timp, educația României se prăbușește, sănătatea este tot mai „bolnavă” prin neputință și dezorganizare, nu există nicio preocupare serioasă pentru investiții și mari proiecte concrete de infrastructură ori pentru reanimarea proiectelor finanțate din bani europeni iar țara este grav îndatorată prin împrumuturi. Cât privește interesele noastre naționale, am ajuns să ne dicteze ce avem de făcut premierul Viktor Orban, din Budapesta, prin avangarda sa politică din România, UDMR.
Așa că PSD nu promovează naționalismul, ci „infracționalismul” și antiromânismul!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus