Back
Featured image of post Isteria monumentală

Isteria monumentală

Măi, să fie! Am văzut isterizarea de pe Facebook și mediatică, respectiv cum s-au ,,opărit” unii când au văzut ,,profanarea” Monumentului Secuilor Martiri cu însemnele culorilor din Drapelul României. A sărit ca ars și primarul municipiului Târgu-Mureș, Soos Zoltan.
Sigur, orice inscripționare neavenită, provocatoare, a unui monument este condamnabilă dar au fost atâtea până acum, începând cu Casa memorială ,,Avram Iancu” și continuând cu multe alte locuri publice din Târgu-Mureș, fără a se stârni un astfel de cataclism public. Iar domnul Soos, ca simplu cetățean, s-a făcut că plouă la vremea respectivă.
Probabil însă, culorile drapelului românesc îi jignesc și rănesc pe unii concetățeni mai abitir decât acidul sulfuric. Citiți unele comentarii de la postatea edilului pe acest subiect și vă îngroziți unde duce extremismul etnic separatist propagat politic de udemeriști.
Domnule primar, dincolo de revoltă, aveți toate pârghiile și resursele la îndemână: e nevoie doar de o bidinea și ștergeți rapid însemnele ,,profanatoare”, ,,revoltătoare”, ale drapelului României de pe respectivul monument. Ce atâta instigare la furie, dezbinare etnică și ură?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus