Back
Featured image of post Județul Mureș, situat ultimul loc în țară! Doar prin fapte putem demonstra că ne pasă de mureșeni

Județul Mureș, situat ultimul loc în țară! Doar prin fapte putem demonstra că ne pasă de mureșeni

Guvernările ultimilor ani, fie ale PSD și aliaților săi, fie a actualilor tehnocrați, nu au susținut în mod corect, echitabil, județul Mureș. Conform unui raport al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de coordonator al Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), rezultă informații revoltătoare privind investițiile finanțate prin acest program, în perioada 2015 – 2018, la nivelul județelor țării.
Este evidențiată o distribuire inegală a fondurilor alocate, sumele variind de la 830 de milioane lei pentru județul Bihor, până la 122 de milioane lei pentru județul Mureș (aflat pe ultimul loc). Astfel, de pildă, valoarea medie a proiectelor finanțate de la bugetul de stat este 8,3 milioane de lei, pentru județul Satu Mare, în timp ce pentru județul Mureș valoarea medie este de 1,3 milioane de lei.
Valoarea medie a proiectelor finanțate prin PNDL, prin raportare la numărul de locuitori relevă aceeași discrepanță între județe, această valoare încadrându-se între 2.093 lei/locuitor în județul Satu Mare și 223 lei/locuitor în județul Mureș.
Diferențe notabile și inechități indică și numărul de proiecte promovate de consiliile județene. Spre exemplu au fost finanțate 16 proiecte în județul Dâmbovița, iar județul Mureș a rămas fără niciun proiect promovat și finanțat de la bugetul de stat.
Aceeași concluzie se poate trage și din analiza alocărilor de fonduri prin PNDL pentru infrastructura rutieră – valoarea proiectelor variază de la 623 milioane de lei în județul Satu Mare, până la 65 milioane de lei în județul Mureș.
Așadar, cei care au compus guvernările ultimilor patru ani și care, astăzi, susțin că iubesc electoral județul Mureș, au demonstrat pe deplin cum a fost susținut județul guvernamental, de la bugetul de stat, pentru proiectele sale de dezvoltare. Vă invit, ca de fiecare dată, să luptăm împreună pentru județul Mureș și să demonstrăm prin fapte, în solidaritate politică, că suntem responsabili pentru viitorul comunităților mureșene pe care le reprezentăm politic în Capitală!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus