Back
Featured image of post La Târgu Mureș, mai puțin de 10 la sută din bugetul local este utilizat pentru investiții și dezvoltare

La Târgu Mureș, mai puțin de 10 la sută din bugetul local este utilizat pentru investiții și dezvoltare

Analizam și comentam, în urmă cu un an, bugetul anapoda proiectat, fantasmagoric, științifico-fantastic, al municipiului Târgu Mureș. Vă spuneam că bugetul este umflat artificial, fie din nepricepere, fie din dorința primarului Soós Zoltán și a echipei sale de „specialiști” de a avea acoperire teoretică pentru cheltuieli care, în realitate, nu aveau nicio fundamentare în venituri.

Analizați acum dacă am avut dreptate sau nu. Conform execuției bugetare prezentate Consiliului local Târgu Mureș, municipiul a asumat pentru anul 2021 un buget însumând 504,2 milioane lei, din care a realizat concret, de fapt, doar 410,9 milioane lei. Pentru ca utopia configurării bugetului să continue neabătut „din greșeală în greșeală, spre victoria finală”, pentru 2022, este aprobat în prezent un buget din nou supraestimat, aberant, însumând 627,8 milioane lei. Adică, să ne mințim frumos în continuare, dragi târgumureșeni!

Realitatea eșecului în administrarea banului public la Târgu Mureș este cât se poate de evidentă prin chiar cifrele execuției bugetare care vorbesc de la sine. Deși a promis restructurări de personal și reorganizare administrativă, primarul Soós Zoltán a alocat, în 2021, peste 90 la sută!!! (373,8 milioane lei) din totalul bugetului (415,2 milioane lei) doar pentru cheltuieli de funcționare a administrației publice (fond de salarii, utilități, credite, logistică ș.a.) și mai puțin de 10 la sută (36,9 milioane lei) pentru investiții și dezvoltarea propriu-zisă a orașului.

Raportul este cât se poate de grăitor în această privință, cu privire la perspectivele și direcția fatalistă spre care se îndreaptă municipiul Târgu Mureș. Câtă vreme, la alegerea primarului, prevalează etnia candidatului, în detrimentul competenței, nici nu poate fi altfel.

Last updated on Feb 10, 2022 15:16 UTC
comments powered by Disqus