Back
Featured image of post Liderii UDMR, disperați că nu-i mai pot prosti pe maghiari

Liderii UDMR, disperați că nu-i mai pot prosti pe maghiari

La fine de an, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a adunat liderii udemeriști din administrația publică a județului Mureș și le-a trasat ghidul manipulărilor, a spaimelor, prin care trebuie să încerce să-i mai prostească, amăgească și manipuleze electoral pe maghiarii mureșeni anul viitor.

Acesta le-a transmis că „în România, după 2024, se planifică o reformă administrativă care ar fi în detrimentul comunității maghiare. Odată, în 2011, - susține Kelemen Hunor - am împiedicat deja efectiv o astfel de reorganizare, ceea ce nu este benefică pentru noi. Vor să scoată asta din nou în 2025. Ca urmare, nu ar mai exista nicio regiune administrativă în care ungurii să aibă un cuvânt de spus. Dacă nu suntem acolo, nu va mai fi nimeni care să protejeze comunitatea maghiară de consecințele nevăzute ale acestei decizii. Am început și pregătirile pentru super anul electoral 2024 cu liderii administrației locale din județul Mureș”.

Evident, cei din UDMR sunt disperați că pierd consecvent încrederea propriului electorat. În afară de faptul că și-au umplut exclusiv doar propriile buzunare și că, de fapt, au rămas prin liderii lor la guvernarea dezastruoasă a României, retrăgându-se concret numai din pozițiile de primă linie ministeriale, județele pe care le conduc administrativ sărăcesc continuu, pe baza „protecției” de care au parte din partea UDMR. În realitate, doar subdezvoltare și conservarea „mafiilor” economice locale, coordonate politic de liderii uniunii.

Culmea, prin respectiva postare pe Facebook, Kelemen Hunor recunoaște că, din 2011, a blocat prin prezența UDMR în guvernările României, proiectele de reorganizare administrativă a țării noastre. Ca să traducem, UDMR se opune unei reforme (spre exemplu, după modelul Poloniei) care ar putea reduce semnificativ numărul de președinți de consilii județene, primari, consilieri județeni și locali, precum și al puzderiei de demnitari și instituții ale statului inutile, parazitare pentru bugetul statului și banii românilor.

Acest subiect vehiculat manipulator de Kelemen Hunor este însă absolut fals, având rolul doar de a sădi spaime și pericole imaginare pentru maghiarii naivi din România. În realitate, nici PSD, nici PNL, nu doresc și nu vor promova o astfel de reformă administrativă, având parte de opoziția vehementă a propriilor demnitari, care și-ar pierde la rândul lor funcții și privilegii. Iar, în viitorul an electoral, va fi multă gargară, demagogie, implicit în această privință. Despre ce reformă administrativ-teritorială să vorbim la modul serios în patria noastră, când guvernanții nu au fost în stare măcar să reformeze elementar instituțiile statului, care colcăie suprapopulate și aglomerate inutil de membrii propriei clientele politice, fără a cuteza cineva să se atingă de privilegii sau să le prejudicieze huzurul?!

Așadar, măi Hunor, tare disperat electoral trebuie să fii pentru a livra astfel de bazaconii electorilor UDMR. În loc de a-i dezinforma și instiga etnic pe cetățeni, nu mai bine vă concentrați pe rețeta brevetată la alegerile anterioare și vă cumpărați voturile pentru a trece pragul electoral de la partenerii de guvernare, din județele unde nici măcar nu există maghiari? S-a demonstrat că pe maghiari îi prostiți tot mai greu.

Last updated on Dec 09, 2023 08:43 UTC
comments powered by Disqus