Back
Featured image of post Lupii și haitele lor politice îmbracă blana democrației

Lupii și haitele lor politice îmbracă blana democrației

La o inflație actuală de peste 16%, aflată în progresie galopantă, liderii coaliției guvernării PSD-PNL-UDMR anunță ca pe o victorie, după o competiție a declarațiilor demagogice de circa o jumătate de an încoace, că vor crește punctul de pensie cu 12,5%… de anul viitor. De fapt, dacă ar respecta prevederile legislației în vigoare, ar trebui să majoreze pensiile cu cel puțin 21%, așadar doar praf electoral în ochii seniorilor.

Apoi, promit că un pensionar cu un venit sub 1.500 de lei va primi 500 de lei în ianuarie și 500 de lei în iunie, iar cei care au pensii de handicap vor primi a treisprezecea pensie.

Acest „triumf” este anunțat astfel încât să pară că respectivii lideri dau banii cu generozitate de la ei de acasă, că le fac un hatâr pensionarilor, nu că ar fi vreo clipă vorba de banii contribuabililor, de averea publică pe care o administrează nevolnic și efemer.

În plus, anunță pompos guvernanții, pensionarii cu pensii de până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei, în două tranșe semestriale, ca ajutor pentru energie destinat pensionarilor cu pensii de până la 2.000 de lei.

În privința pensiilor speciale nesimțite, nu au decis încă nimic oficial guvernanții. Nici în privința stabilizării economiei, sufocată de fiscalitate, de tertipurile aferente îmbuibării și privilegiilor neavenite ale clientelei politice, plasată instituțional strategic la conducerea statului cu venituri de lux.

Și dictatorul Nicolae Ceaușescu, la vremea sa, constatând că i se prăbușește și destramă regimul, dominat de hoție și minciună, anunța disperat din balconul Comitetului Central al PCR că le mai dă românilor în plus o sută de lei la salariu, numai să tacă în continuare și să îndure fără crâcnire oprimarea, anularea libertăților fundamentale, umilințele și înfometarea. Parcă suntem condamnați să ne tot întoarcem în timp ciclic, ca țară, la aceeași tipologie de lideri, la fel de ticăloși și veroși.

Pentru a disimula însă, lupii politici bipezi, feroce, nesătui, în tandem cu haitele lor, își pun cotidian blana de oaie a democrației, în timp ce se hrănesc cu lăcomie din disperarea, dezorganizarea și lipsa de apărare a turmelor derutate…

Ce ziceți, oameni buni?

Last updated on Nov 22, 2022 10:21 UTC
comments powered by Disqus