Back
Featured image of post Mă cunoșteau târgumureșenii toți, tu nu m-ai cunoscut!

Mă cunoșteau târgumureșenii toți, tu nu m-ai cunoscut!

Prin administrație cu competență și demn eu am trecut,/ Mă urăsc hoțomanii, profitorii și politruci toți/ La vot nu s-a văzut/ Tu nu m-ai cunoscut…
Vă spun oful metaforic, zeflemist, dragi prieteni, pe lângă plopii, pardon gunoaiele fără soț, care dau iarăși iama la propriu și figurat prin administrația publică locală a municipiului Târgu-Mureș. Noroc cu frigul care deocamdată estompează împuțiciunea gunoiului și izurile pestilențiale adiacente.
Pe scurt: am abordat în nenumărate rânduri afacerea salubrizării, păstorită profitabil și sub acoperire de interesele UDMR. Am sesizat, cam degeaba, toate instituțiile de control posibile ale statului arătând cum se măsluiește o licitație pentru a câștiga cine trebuie, cu tarife mult sub cele reale ale pieței, pentru ca ulterior prețurile pentru salubrizare să fie dublate și chiar triplate la nivelul localităților județului, după rețeta „băieților deștepți”.
Am sesizat că nu se respectă colectarea selectivă a deșeurilor, prevăzută contractual, iar gunoiul menajer se aruncă de-a valma la groapa de gunoi, că cine are curajul să micționeze contra vântului guvernării din care face parte UDMR?! Iar artizanii acestei dramaturgii foarte profitabile fac pișu cu boltă politică și pe așa-zisul management integrat al deșeurilor pentru care s-au alocat în județul Mureș câteva zeci de milioane de euro, bani europeni, aruncați în groapa care pute la fel ca cea de dinaintea marii investiții „ecologice”, moderne și europene…
Ei, să nu vă aud că vă plângeți că ajunge prețul salubrizării la o sută de euro pentru trei persoane la Târgu-Mureș! Nici că salubrizarea, ca vai de capul ei, costă la noi de patru ori mai mult decât într-un oraș aproape similar ca dimensiune, adică Baia Mare.
Mno, asta ați votat, asta avem! Adică, tocmai ce a promis noul primar în campania electorală, chiar „a început reconstrucția municipiului Târgu-Mureș” și evident, conform sloganului său „Învingem împreună!” Ce nu vă este clar?! Vă traduc: învinge el și UDMR.
Eu v-am spus-o din vreme, la timpul potrivit, mă cunoșteau târgumureșenii toți dar (la vot) „tu nu m-ai cunoscut”.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus