Back
Featured image of post Marea Unire de la 1918 este considerată „o cutremurătoare experiență”…

Marea Unire de la 1918 este considerată „o cutremurătoare experiență”…

Ministerul Culturii și-a bătut joc de manifestările privitoare la aniversarea a o sută de ani de la înfăptuirea Marii Uniri și parafarea oficială a națiunii române. Deși mai sunt doar două luni până la finalul acestui an, ministrul George Vladimir Ivașcu s-a trezit ,,din somnul cel de moarte” abia acum să anunțe lansarea unui website dedicat Centenarului. Astfel, aflăm că a fost lansată, după nouă luni de mandat a actualului mai mult actor decât ministru, Harta Interactivă a Centenarului, care cuprinde proiectele ce se desfășoară și se vor desfășura pe teritoriul României cu ocazia Aniversării Centenarului Marii.
În acest timp, iredentiști etnic separatiști au parafat la Cluj Napoca, o „Declarație româno-maghiară în anul Centenarului”, în care se militează, printre altele, pentru „autonomia culturală și teritorială” a minorităților, în special cea maghiară, din România. În textul respectivei declarații se arată că „Aspirațiile maghiarilor la autonomie culturală și teritorială sunt dezideratele unei mai bune organizări și servesc deci tuturor” (sic!). În rândul celor 24 de semnatari stau, alături de Laszlo Tokes, și „cozi de topor”, așa-zis români, precum Gabriel Andreescu, Smaranda Enache, Sabin Gherman, Mircea Toma, Cristian Pârvulescu.
La doar câteva zile după respectiva Declarație, agenția maghiară Hirado.hu anunță lansarea site-ului în limba engleză Transylvanianow.com. Este vorba de un portal publicat de Fundația Eurotrans, înființată de UDMR, și beneficiază de finanțare din partea Fundației Gábor Bethlen din Ungaria. În cadrul acestuia se vorbește despre tensiunile dintre minoritățile etnice și români, Unirea de la 1918 fiind considerată „o cutremurătoare experiență”. Iar președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat că ,,Portalul se adresează, în principal, străinilor care știu foarte puține sau deloc despre Transilvania și România”. Halal informații pentru necunoscători!
Explicând contextul, este evident că subminatorii României din interior, finanțați din fonduri externe ascunse, sunt mai activi în a denigra România și semnificația Centenarului Marii Uniri, în timp ce guvernanții cei „mândri că sunt români” dorm adânc prin funcții călduțe și bine plătite ale statului. Înțelegem astfel și de ce UDMR se căznește legislativ să blocheze în Parlament controlul în privința spălării banilor la organizațiile neguvernamentale pe care le păstorește politic. O astfel de atitudine vădește, ceea ce susțin de foarte multă vreme, anume că, în spatele uniunii-partid „struțo-cămilă”, organizații neguvernamentale controlate etnic și politic „spală” și „sifonează” banii proveniți din Budapesta dar și din alte surse externe, care finanțează iredentismul, separatismul teritorial, secesionismul etnic, propaganda și subminarea României din interior. O lege pentru prevenirea, combaterea spălării banilor și finanțării terorismului ar putea devoala sursa banilor și ar indica beneficiarii direcți, precum și interesele oculte și oneroase din spatele acestora.
UDMR a intrat în panică, solicită imperativ ca organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale, să fie exceptate de la controlul legal împotriva spălării banilor, amenințând PSD-ALDE că udemeriștii nu vor vota acest proiect normativ, nici legea offshore. Să-i vedem acum pe „mândrii români” a căror majoritate parlamentară depinde de votul UDMR!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus