Back
Featured image of post Marius Pașcan, deputat PMP Mureș, la sărbătorile comunităților locale

Marius Pașcan, deputat PMP Mureș, la sărbătorile comunităților locale

La invitația comunităților din diverse zone ale județului, deputatul PMP Mureș, Marius Pașcan, a fost prezent, în acest sfărșit de săptămână la mai multe manifestări culturale cu tradiție.
Joi, liderul PMP a participat la Oarba de Mureș, în templul eroismului românesc, la deschiderea Festivalului cântecului popular patriotic, intitulat semnificativ ,,La Oarba și la Iernut”.
Vineri, Marius Pașcan a fost alaturi de locuitorii municipiului Târnăveni la Zilele localității, asistând la entuziasmul contagios al unei comunități care demonstrează că știe să-și asume aniversarea și să-și primească cordial oaspeții veniți în număr mare chiar din afara granițelor României. O paradă a valorilor locale din diverse domenii de activitate, cântec, joc și voie bună, iată doar câteva dintre ingredientele unei sărbători locale al cărei amfitrion a fost primarul Sorin Megheșan, având alături Consiliul local Târnăveni.
Sâmbătă, deputatul mureșean a poposit în Valea Regilor, la deschiderea Festivalului Văii Gurghiului. O manifestare superlativă a județului Mureș, unde tradiția, portul, cântecul și jocul popular sunt nepervertite, acasă. Și bucatele gastronomiei locale sunt neschimbate de pe vremea străbunilor.
Duminică, ziua a început la Fânațele Bandului, unde au fost cinstiți cei 70 de ostași căzuți la datorie pe altarul neatârnării patriei. Monumentul realizat în memoria lor, la inițiativa Primăriei și a Consiliului local Band, este opera sculptorului Gheorghe Pop.
A fost sărbătoare și la Suseni, comuna ce reprezintă un reper identitar pe harta județului Mureș. Aici s-a descoperit fibula care compune reprezentativ blazonul județului, ,,Fibula de la Suseni”, unică în lume, cu o vechime de peste 3000 de ani, vorbind de la sine despre civilizația veche a acestor meleaguri. Suseniul mai este renumit prin hărnicia locuitorilor săi dar și prin savuroasa ceapă roșie, care a devenit pretext pentru o sărbătoare locală, aflată la cea de a VI-a ediție, inițiator al manifestării fiind primarul Mircea Mariș susținut de Consiliul local. Prilej de bucurie, de etalare a specificului local, a tradițiilor, obiceiurilor, portului și cântecului popular, a gastronomiei.
Periplul deputatului mureșean s-a încheiat duminică seara, la Zilele Iernutului, un eveniment ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, la care a participat întreaga comunitate.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus