Back
Featured image of post Mergeți pe fentă în continuare și votați etnic?!

Mergeți pe fentă în continuare și votați etnic?!

Municipiul Târgu-Mureș este absent la apelul modernității, al dezvoltării în general. Târgumureșenii au votat majoritar etnic iar candidatul susținut de UDMR le-a promis că vine cu o echipă profesionistă, care va primeni administrația publică și fața orașului. O bună parte din pretinsa echipă a primarului nu avea din start nicio legătură nici cu administrația publică, nici cu profesionalismul, evident nici cu competența. Jumătate din respectiva echipă, pentru diverse matrapazlâcuri, dă în prezent cu subsemnatul pe la DNA.

În fine, pe scurt, după mai bine de doi ani de mandat, nu se vede niciun proiect serios demarat de primarul Soós Zoltán. Nici măcar nu a reușit să reconfigureze un banal sens giratoriu din intersecția învecinată „Cocoșului de aur”, unde se circulă în continuare extrem de periculos, pe baza priorității „care pe care”. În loc să fluentizeze și eficientizeze circulația prin automatizare pe unda verde a semafoarelor, a complicat-o și blocat-o suplimentar, inventând noi sensuri unice, acolo unde chiar nu era cazul. Ba, mai mult, Primăria finanțează un proiect prin care se dorește ca strada Gheorghe Doja, supraaglomerată oricum, să fie redusă la o singură bandă pentru circulația autovehiculelor, o alta fiind dedicată exclusiv transportului în comun pentru a i se alătura, în „magistrala viziune”, o pistă de biciclete. Bietul muzeograf devenit primar atât poate…

Desigur a promis primarul fantastice sporiri ale veniturilor la bugetul local, amenajarea de parcări supraterane, „revoluții” urbanistice, „miracole” edilitare, care nu există nici măcar în faza de proiect serios.

Am conștiința împăcată întrucât măcar v-am prevenit public, prin declarații realiste, oneste, la timpul potrivit.

A izbândit primarul, totuși, în degradanta involuție a urbei noastre, să sporească mizeria și puzderia de gunoaie de pe străzi, care fac orașul să pută infecțios. Zice că salubrizarea nu e responsabilitatea sa, că Asociația ADI ECOLECT este de vină, care a licitat implicit serviciile de salubrizare de la Târgu-Mureș. Ce „uită” primarul Soós Zoltán să spună este că, în respectiva asociație, din rândul celor 19 primării asociate, 15 sunt reprezentate de primarii UDMR, care decid confortabil prin vot majoritar politica gunoaielor.

V-am informat doar pentru a ști cui să mulțumiți, așa cum se cuvine, pentru gospodărirea oneroasă, ticăloasă și rușinoasă a municipiului Târgu-Mureș. Data viitoare, trăgând învățămintele necesare, târgumureșenii poate nu vor mai cădea în capcana votului etnic.

Last updated on Nov 24, 2022 07:38 UTC
comments powered by Disqus