Back
Featured image of post Merită pensie specială!

Merită pensie specială!

O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de peste 6 milioane de euro, conform anunțului făcut de Agenția Națională de Integritate (ANI). Magistratul în cauză a avut contractat un credit de 1,5 milioane de euro, pe care a reușit să-l achite miraculos în 4 ani. În ultima sa declarație de avere, depusă în iunie 2023, judecătoarea nu are menționat niciun fel de bun imobil, teren sau autoturism. Teoretic, săracă și demnă de mila publică.

La capitolul venituri, judecătoarea a consemnat sumele de 191.932 de lei din salariul de la Tribunalul București, 99.132 de lei din drepturi salariale (câștigate în instanță) și 5.421 de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a făcut parte dintr-o comisie de examen.

Desigur, absolut întâmplător, judecătoarea în cauză a fost cercetată de DIICOT, în 2015, într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat și omul de afaceri Remus Truică. Prejudiciul total estimat de bancă era de 53 de milioane de euro. Bineînțeles, în această privință, nu s-a întâmplat nimic deosebit.

În esență, prea puțini depistați și pedepsiți penal pentru săvârșirea unor acte de corupție. Despre recuperarea prejudiciilor, nu are niciun rost să mai vorbim, eșec total. Doar prostul plătește, adică românul de rând corect și cinstit…

Este doar un exemplu elocvent privitor la funcționarea justiției în România, mai precis a problemelor din culise care afectează și viciază profund un sistem în esență putred, dominat de  corupție. Firește, există și excepții, magistrați corecți, cinstiți, cu probitate profesională, însă per ansamblu nu compensează declinul profund al dreptății în România.

Finalmente, după ce că sunt mult prea mulți magistrați corupți și se îmbogățesc deturnând statul de drept, pe la 45-50 de ani se pensionează iar statul român îi recompensează cu pensii speciale. Despre ce încredere în justiție mai poate fi oare vorba, despre ce dreptate a statului așa-zis de drept?!

Last updated on Oct 11, 2023 09:53 UTC
comments powered by Disqus