Back
Featured image of post Mureș, we have a problem!

Mureș, we have a problem!

Vă rog să urmăriți sutele de comentarii consecvente cu caracter etnocentrist, extremist, separatist și secesionist, care însoțesc din partea prea multor terți postările mele cu privire la politica promovată de politicienii maghiarimii, la nivel național, corelativă provocărilor, agresiunilor politice și ingerințelor Budapestei în problemele interne ale României. Observați provocările demnitarilor maghiarimii, primari, președinți de consilii județene sau consilieri locali și județeni, care sfidează statul român și Constituția României, promovând programatic manifestări pentru autonomia teritorială a pretinsului “Ținut Secuiesc”.
Nu i-am văzut pe maghiari să protesteze, nu manifestă nicio vehemență, nici măcar preocupare față de aceste instigări oficiale inadmisibile. Doar că, dacă vin din partea unor conetnici, devin ,,firești”, se vede asta cel mai bine la votul consecvent și masiv acordat de minoritatea maghiară pentru UDMR.
Pe de altă parte, după ce aceiași extremiști contestă istoria României susținând că este o făcătură, că dacii și romanii nu sunt strămoșii noștri, românii fiind doar niște primitivi, ,,opincari” și ciobani migratori din sudul Dunării, care au poposit pe meleagurile noastre cu mai puțin de o mie de ani în urmă, că Transilvania a fost ,,furată” prin Tratatul de la Trianon Ungariei, avem o imagine istorică de tip propagandistic și, totodată, asistăm la consecințe concrete ale actualității în acest sens.
Consiliul Național Secuiesc anunță organizarea unei noi mari adunări secuiești, în anul aniversar al Centenarului Marii Uniri. Manifestarea este planificată în 18 noiembrie, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Adică, doar cu câteva zile înaintea Zilei Naționale a României. Ca din ,,întâmplare”, acum avem parte la Târgu-Mureș de inscripții defăimătoare la adresa României, săvârșite peste noapte de provocatori provenind dintr-un mediu propagandistic lesne de intuit. Până aici, este doar o descriptivă, ,,idilică și serafică” atmosferă specific interetnică și caracteristică realităților cotidiene din zilele noastre.
Din acest punct, începe ipocrizia interpretărilor, că respectivii tembeli ,,vopsitori” de ziduri ar fi securiști români, că, iată, prea cunosc bine limba română, că nu există dihonie și provocări etnic separatiste, ci doar politicieni extremiști provocatori și nici într-un caz din partea partidelor care reprezintă maghiarimea…
Măi, ,,mironosițelor” și lătrăilor extremiști, etnic separatiști, chiar ne luați de proști?! Pudibonzilor, de ce nu vă puneți la punct proprii politicieni și partidele pe care le-ați votat, solicitându-le imperativ să respecte România și Constituția pentru care toți demnitarii au jurat! Vă asigur că, indiferent de mesajele calomnioase pe care mi le adresați, de injuriile sau comentariile voastre răuvoitoare, voi continua să-mi fac datoria de patriot român.
Vă îndemn pe toți să renunțați la învrăjbire, să promovați pacea și concordia în relațiile interetnice, să militați pentru buna conviețuire și pașnică înțelegere între toți cetățenii acestei țări, întrucât aveți onoarea de a aparține României. Contribuiți așadar prioritar la bunăstarea acestei țări și a tuturor cetățenilor săi!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus