Back
Featured image of post N-o fi Bode mai cu moț decât obrazul prezidențial

N-o fi Bode mai cu moț decât obrazul prezidențial

Dottore Bode, adormitul pe bancheta din spate a mașinii care face slalom cu sirenele pornite prin traficul infernal dintr-o țară cu infrastructură înapoiată, a fost confirmat plagiator taman de instituția care îi acordase titlul doctoral (Universitatea „Babeș Bolyai”). Adică „manglitor”, impostor – personaj pe care liberalii l-au pus să-i conducă pe bravii polițiști care luptă împotriva hoților de tot soiul de pe teritoriul Patriei. Cum ar veni, mama (UBB) care te-a făcut (doctor) zice de tine că ești hoț și că îi este rușine.

Într-un astfel de caz, singurul lucru care îi mai rămâne de făcut lui Bode, „ăl mai dăștept din PeNeLeu”, este să-și dea demisia și să lase pe altul mai cinstit, mai competent, să-i ia locul. Măcar pe unul care să vorbească o boabă de engleză și să nu facă scurtă la mâini când îl cheamă în Consiliul JAI să explice de ce România trebuie să facă parte din Spațiul Schengen.

Perpetuarea lui dottore Bode în funcție ar fi o rușine pentru PNL, pentru președintele Iohannis și, probabil, pentru premierul Ciucă (la rândul său aflat în cazne similare). Ar fi dovada clară că nu vor să se branșeze nicicum la normalitatea unui stat european.

PMP îi cere președintelui Iohannis să miște, precum împărații romani pe vremuri, un deget în jos pentru a-i semnala premierului Ciucă necesitatea îndepărtării din funcție a plagiatorului Bode. Să facă așa cum a procedat și cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, o altă mare rușine liberală a lui 2022.

Șeful statului nu are decât să fie fidel afirmațiilor sale din 14 septembrie 2015: „Dacă dorim să revenim la principiile de integritate și la meritocrație, atunci este clar că trebuie să respingem ferm orice formă de plagiat. Această chestiune trebuie sancționată evident de comunitatea academică, care are și căderea, și instrumentele să verifice aceste chestiuni, dar trebuie sancționată și de societate atunci când vine vorba de politicieni”.

N-o fi Bode mai cu moț decât obrazul prezidențial.

PMP propune înființarea unei instituții cu durată de viață limitată care să se ocupe de toate tezele de doctorat de după 1989: acestea să fie digitalizate, să fie disponibile online și să fie verificate antiplagiat.

Last updated on Jan 11, 2023 14:55 UTC
comments powered by Disqus