Back
Featured image of post Ne mobilizăm pentru susținerea a 2500 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019

Ne mobilizăm pentru susținerea a 2500 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019

Partidul Mișcarea Populară depune 2500 de amendamente la proiectul privind Legea bugetului de stat pentru anul 2019, care va fi supus dezbaterii parlamentare în această săptămână.
În pofida promisiunilor nerușinate ale celor din alianța guvernării (PSD-ALDE-UDMR), bugetul de stat configurat pentru acest an este, din păcate, unul al recesiunii și nu soluționează niciuna dintre problemele mari ale României.
Le-am solicitat primarilor mureșeni să-mi comunice prioritățile lor pentru a propune, în temeiul acestora, amendamente la proiectul legii bugetului de stat și alocări de resurse pentru comunitățile locale din județul Mureș.
Pe baza proiectelor primăriilor, am înregistrat câteva zeci de amendamente pentru județul Mureș care privesc dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, rețele de alimentare cu apă și canalizare, construcția de locuințe pentru tineri, în regim ANL ș.a. Am solicitat alocări bugetare și pentru alimentarea cu energie electrica a cetății de refugiu din sec. al XIV-lea, din comuna Saschiz, jud. Mureș.
Întrucât fac parte din Comisia pentru Cultură, arte și mass-media a Camerei Deputaților, în mod special am înaintat amendamente care privesc cultura județului Mureș. În acest sens, am solicitat alocări de resurse pentru angajarea unor lucrări în regim de urgență la 50 biserici de lemn – în principal reparații la acoperișuri, la structurile de lemn afectate. Acestea sunt monumente istorice și se află într-o avansată stare de degradare sau sunt în pericol sa sufere pagube însemnate din cauza distrugerii acoperișurilor și a structurii din lemn.
Am propus totodată achiziționarea casei părintești a actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, de la Vișinelu, și a atelierului artistului Ion Vlasiu, de la Deda-Bistra, și amenajarea acestora ca spații muzeale, de asemenea includerea lor în trasele culturale. Din păcate, în județul Mureș nu există nicio casă memorială, deși există numeroase personalități ale culturii României originare din acest județ.
De asemenea, am propus alocarea de resurse necesare realizării unor busturi pentru personalități ale vieții culturale mureșene, care și-au lăsat amprenta pe devenirea cultural-spirituală națională, și amenajarea unei rotonde „Cenaculum” la Târgu-Mureș reprezentând următoarele personalități: Vasile Netea – istoric, Romulus Guga – scriitor, Mihai Sin – scriitor, Ion Fiscuteanu – actor, Ovidiu Iuliu Moldovan – actor, Serafim Duicu – istoric literar, Romulus Feneș – actor.
Voi susține aceste amendamente pentru județul Mureș în ședințele aferente adoptării Legii bugetului de stat pentru anul 2019.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus