Back
Featured image of post Niciun voucher nu poate stăvili sărăcia, foametea, nici tensiunea socială explozivă

Niciun voucher nu poate stăvili sărăcia, foametea, nici tensiunea socială explozivă

Băncile acordă credite stabilind anticipat, pe baza veniturilor celui împrumutat, gradul maxim de îndatorare al acestuia și al familiei sale. Asta înseamnă că o marjă rezonabilă a veniturilor celui creditat nu poate constitui o garanție pentru restituirea creditului influențat de dobânzile și fluctuațiile financiare ale pieței, ci rămâne să asigure subzistența, supraviețuirea celui împrumutat, care va trebui să achite în continuare și alte obligații nebancare, facturile de energie și combustibil, cheltuielile cu utilitățile, cu școala copiilor, cu hrana și multe altele.

Când, astăzi, inflația crește vertiginos iar dobânzile băncilor sporesc aproape cotidian, odată cu ascendentul ROBOR, când dau în clocot consecvent și susținut prețurile la energie, combustibili, produse alimentare etc. iar veniturile nu pot ține pasul cu devalorizarea leului, în timp ce scade siguranța locurilor de muncă, ce credeți că se va întâmpla cu o tensiune socială care se acumulează permanent, irepresibil, exploziv?!

Pe scurt, fatidic, foarte mulți români cu credite au de ales acum între a-și achita datoriile și dobânzile sporite peste noapte sau să-și asigure strict hrana de subzistență a familiilor, urmând să fie executați de bănci.

Înțelegeți guvernanți că, în exploziva tensiune socială care se tot acumulează, aveți nevoie de o minune mai mult decât au românii de vouchere.

Last updated on May 11, 2022 15:09 UTC
comments powered by Disqus