Back
Featured image of post Noi, restul, carne de tun și fraieri!

Noi, restul, carne de tun și fraieri!

Potrivit agenției de presă maghiare MTI, Ungaria introduce gărzi civile pentru apărarea graniţei cu România. În acest sens, Uniunea Gărzii Civile a Judeţului Csongrád informează că membrii gărzii civile vor ajuta poliţiştii şi vor patrula alături de ei în scopul apărării graniţei Ungariei cu România, pe secţiunea dintre Kiszombor şi Nagylak, precum şi pe malul Mureşului. De asemenea, începând de sâmbătă, şi angajaţii Armatei Ungare participă din nou la activităţile de apărare a graniţei. Se precizează că acțiunile de patrulare se desfășoară „în toate teritoriile în care sunt semnalate activităţi de frontieră deosebite, precum şi acolo unde se impune reacţia imediată a poliţiei”. Oare ce activități așa-zis „deosebite” se manifestă la granița României cu Ungaria încât să fie nevoie de o asemenea mobilizare și desfășurare de forțe, ca la război, prin militarizarea civililor?!
Vă reamintesc că am criticat recent vehement un proiect legislativ al parlamentarilor UDMR, care a fost adoptat tacit de Senatul României, prin care se propune și în România crearea unor echipe de voluntari (gărzi civile), chipurile menite să asigure paza locală. La comanda Budapestei se urmărește, de fapt, după acest model promovat în Ungaria, subminarea autorității instituțiilor statului român în zonele controlate politic și administrativ de UDMR. În același fel, de fapt, a fost constituită Garda Maghiară, într-un trecut de tragică amintire pentru români, ca organizație cu caracter fascist, destinată inițial exact la fel pazei locale prin echipe de voluntari. Pretextul acestei propuneri legislative invocă numărul scăzut al polițiștilor, care ar impune înființarea pazei civile comunale / locale prin Consiliile locale.
În acest context, voturile PSD în favoarea UDMR pentru asigurarea pragului electoral al uniunii la alegerile europarlamentare, din zonele nelocuite sau slab reprezentate de etnici maghiari, vădesc un târg periculos prin care este subminat legislativ și instituțional chiar statul român. Evident, UDMR va susține în continuare guvernarea PSD, chiar dacă declarativ, pentru temperarea strategică a furiei propriului electorat, a fost denunțat public protocolul cu PSD-ALDE. Nu a demisionat însă niciun udemerist din funcțiile deținute prin guvern, ministere sau servicii deconcentrate din teritoriu.
În Parlament, se vorbește deja despre pasul următor, prin care UDMR solicită imperativ, pentru continuarea colaborării cu Guvernul Dăncilă, chiar promovarea prin ordonanță de urgență a Codului Administrativ. Adică, a actului normativ declarat neconstituțional prin Decizie a Curții Constituționale și care, practic, creează cadrul și materializează utilizarea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în statul român. De asemenea, impune noi beneficiari ai pensiilor speciale din rândul demnitarilor, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, astfel încât cei care conduc armatele electorale din teritoriu să stea cu ,,ciocul mic” și să nu reacționeze la agresiunile fățișe grave ale statului ungar împotriva României.
Una peste alta, ultranaționalistul Viktor Orban, prin intermediul UDMR și trădătorii PSD-ALDE, conduce cu dibăcie și România. Se străduiește prin lobby și presiuni tot mai mari, atât la nivelul Uniunii Europene cât și în SUA, pe de altă parte, pentru a pune mâna și a fi principalul beneficiar al gazului românesc din Marea Neagră. Acum, defilează țanțoș și provocator la granițele României și urmărește să-și unifice acțiunile gărzilor sale civile din Ungaria cu cele ale gărzilor civile pregătite legislativ de UDMR în România. Iar în acest tablou grotesc se profilează cu fiecare nou pas administrativ, tactic, autonomia teritorială a pretinsului „Ținut Secuiesc”…
De fapt, oameni buni, alegerile au fost câștigate de aceeași coaliție care guvernează în continuare România: PSD-ALDE-UDMR, li s-a alăturat chiar și Victoraș Ponta din așa-zisă PRO-ROMÂNIA. Au materializat și o primă victorie politică, înlocuindu-l pe președintele infractor al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu pesedistul Marcel Ciolacu. Așa că, rămâne cum au stabilit!
Noi, restul, carne de tun și fraieri! Ce ziceți?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus