Back
Featured image of post „Nu am, moarte, cu tine nimic,/ Eu nici măcar nu te urăsc…”

„Nu am, moarte, cu tine nimic,/ Eu nici măcar nu te urăsc…”

Am urmărit dezbaterea încinsă din Camera Deputaților, declanșată de moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Retorica politică aprinsă a suplimentat doar emoțional consecințele incendiului soldat cu 19 morți, petrecut la Institutul „Matei Balș” din București, fără a aduce ceva pozitiv, doar clasica demagogie și gâlceavă, spectacolul sordid, fără de rost. În rest, niciun vinovat asumat sau măcar prezumat oficial printr-o „suspiciune rezonabilă” de vreo instituție a statului român.
Să nu uităm nici de ceilalți 12 pacienți nevinovați care au murit anterior, la finele anului trecut, în urma incendiului din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț. De atunci, s-a demonstrat cât se poate de clar, nu s-a schimbat ceva benefic în privința securității pacienților sau a siguranței la incendii prin unitățile spitalicești.
Vorba românului, valabilă și după ce ești internat în spital: „culcat viu, sculat mort”. Dacă nu te omoară vreun incendiu, te termină vreo infecție nosocomială, fără vreo legătură cu boala pentru care ajungi în spital.
Dar ce să mai comentăm degeaba, când trei miniștrii ai Sănătății, care s-au perindat prin recentele guverne ale României, Nicolae Bănicioiu, Florian Bodog și Sorina Pintea, sunt cercetați penal de DNA. Asta spune totul cu prisos…
Nu moartea este de vină, ci cei care-i poartă iresponsabil „coasa” prin instituțiile medicale, chiar prin ministerul de resort, și nu dau socoteală nimănui.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus