Back
Featured image of post Nu cădeți în capcana propagandei comunistoide

Nu cădeți în capcana propagandei comunistoide

Premierul Marcel Ciolacu încearcă acum ce nu a îndrăznit nici măcar Liviu Dragnea: stabilește el, după ureche, cât ar trebui să coste un kilogram de roșii sau de cartofi, cât ar trebui să plătim pentru un ou şi eventual cât lapte să consumăm și ce să mâncăm. Așa e când salamul cu soia și nechezolul comunismului din genă nu-ți dau pace.

Când la tinerețe nu ți-a prea plăcut cartea, nici nu ai realizat nimic serios,  e dificil la bătrânețe să înțelegi mecanismele unei piețe libere, în care prețurile sunt rezultatul a trei factori (cerere, ofertă şi productivitate). Așadar, premierul PSD aplică manualul micului propagandist comunist încercând să reinventeze mercurialul de tip socialist.

A încercat astfel de practici și Ungaria, apoi s-a trezit cu lipsa produselor alimentare de bază la rafturi, creșterea galopantă a prețurilor la toate celelalte produse și o inflație de 25%. Apoi, în fața evidenței, s-a renunțat la populismul păgubos.

Când nu înveți din experiența altora, o pățești și plătești. Din păcate, experiențele acestea economic nefaste și populismul politic iresponsabil le decontăm cu toții…

Last updated on Jun 30, 2023 09:36 UTC
comments powered by Disqus