Back
Featured image of post O  bază sportivă aflată investițional în jalnică derivă

O bază sportivă aflată investițional în jalnică derivă

Primăria și Consiliul local al municipiului Târgu-Mureș au solicitat Ministerului Tineretului și Sportului preluarea în administrare sau patrimoniu a investiției privind patinoarul acoperit și sala multifuncțională, situată în proximitatea Sălii Polivalente din Târg-Mureș. Acest obiectiv care stagnează de câțiva ani ar impune promovarea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea sa în proprietatea/administrarea municipiului Târgu-Mureș. În acest sens, municipalitatea își asumă responsabilitatea finalizării investiției și punerea acesteia la dispoziția comunității pentru practicarea sportului.
Am arătat în mod repetat prin interpelări adresate Guvernului României, având în vedere că descentralizarea reprezintă un obiectiv asumat guvernamental, consider necesar și firesc transferul către unitățile administrativ-teritoriale a obiectivelor și a patrimoniului de interes local, cu atât mai mult cu cât, oricum, Ministerul Tineretului și Sportului nu dispune de resursele necesare și nici nu își asumă oficial finalizarea investiției. Din păcate, deși la o anterioară interpelare pe același subiect, Ministerul Tineretului și Sportului și-a exprimat acordul privind transferul către autoritatea locală a acestui obiectiv, bunele intenții nu s-au materializat oficial decât declarativ (răspunsul la interpelarea subsemnatului din partea Ministerului Tineretului și Sportului nr. 9880/D.R.P/28.10 2013).
Deși au voiajat prin Târgu-Mureș diverși miniștri și chiar vedete de prim rang din domeniul sportului, manifestându-și interesul pentru finalizarea investiției privind patinoarul și sala multifuncțională precum și solidaritatea cu administrația publică locală, faptic s-au contabilizat doar noi promisiuni și nu s-a materializat absolut nimic. Trăim în România și adeseori nonsensul și absurdul fac casă bună cu dezinteresul și incompetența iar această conjurație fatalistă ne cam risipește energiile și timpul…
Sursa foto: targumureseanul.ro

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus