Back
Featured image of post Oare de ce nu ne merge bine?

Oare de ce nu ne merge bine?

Vedem cu invidie dinamica economică pozitivă, înfloritoare, a județelor învecinate cu Mureș, cum au reușit parcă miraculos să sporească, să promoveze proiecte și să atragă masiv finanțări din resurse ale Uniunii Europene… În acest timp, județul Mureș, municipiul Târgu-Mureș „băltesc”! Primarul municipiului reședință de județ și președintele Consiliului județean Mureș își scot limba, se spurcă public, se ceartă ca la ușa cortului dând vina unul pe celălalt pentru nereușite și nerealizări. De la distanță, le este greu să treacă drumul care-i desparte și să stea la aceeași masă pentru interesele comunităților pe care le reprezintă. Nu au nicio jenă, nu-și bat capul, câtă vreme municipiul Târgu-Mureș și județul Mureș involuează.
Mi-am manifestat dintotdeauna disponibilitatea de a susține parlamentar proiectele de dezvoltare ale județului Mureș, indiferent și independent de cei aflați vremelnic la cârma acestuia. Din păcate, nu am avut cu cine discuta. Nici primarul Târgu-Mureșului, nici președintele Consiliului județean Mureș nu m-au invitat niciodată la un dialog constructiv privitor la proiectele de dezvoltare locale. Fiecare și-a văzut discreționar de interesele și învârtelile în interes personal sau de partid, nedorind o coalizare a forțelor politice pentru susținerea proiectelor de dezvoltare ale comunităților mureșene în Capitală. Iată o cauză pentru care nu am performat și ne aflăm în situația actuală de spectatori ai conflictului dintre „palatele” administrative.
Analizați cu luciditate! Timp de trei ani, UDMR a făcut echipă cu PNL (oastea primarului Florea) în Consiliul local Târgu-Mureș, iar la Consiliul județean Mureș uniunea s-a coalizat cu PSD. Au compus majorități prin intermediul cărora au gestionat bugetele și proiectele de dezvoltare. Ce folos?! Au „ciubucărit” în interes propriu iar resursele locale au fost risipite, sifonate, prin firmele de casă. Nu se văd în dezvoltarea economică, în atragerea de investiții, în „planul” concret cu care unii defilau triumfalist prin campaniile electorale din 2016.
Vreți să perseverăm în aceeași direcție a pierzaniei, să nu avem niciun spor economic în acest județ, să fim de râsul lumii în renumitul, galonatul, dar blazatul „oraș al florilor”? Vreți să devenim un pol al sărăciei în care soluția promovată pompos de către administrația publică locală să rămână acordarea bisăptămânală a „ciorbei săracului” pentru pensionari?
Dacă nu mai doriți toate acestea, atunci mă gândesc foarte serios la o candidatură pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș. Voi demonstra ce înseamnă performanță în administrația publică locală și în ce direcție trebuie să ne îndreptăm, prin fapte! Depind de susținerea și votul dumneavoastră și mă voi strădui, întrucât sunt un luptător ambițios, să trec examenul. Doamne ajută-ne!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus