Back
Featured image of post Orașul merită să fie iubit cu adevărat, nu fentat și manipulat!

Orașul merită să fie iubit cu adevărat, nu fentat și manipulat!

Cât de umili, mărunți și irelevanți au ajuns pe scena politică cei din PNL… De ceva vreme, s-au tot căznit să-i convingă pe partenerii lor de guvernare din PSD să accepte comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Evident, se tem de votul politic care-i poate mătura pe termen lung de la nivelul decizional al țării, implicit să-l radă din fruntea partidului pe actualul președinte (ar fi al treilea caz consecutiv în ultimii ani) și astfel caută cu disperare să se salveze pentru a-și conserva pozițiile de putere și privilegiile. De-a dreptul hilar, pentru a-și disimula vria politică, prin președintele PNL, Nicolae Ciucă, au declarat că, de fapt, ideea cu comasarea alegerilor n-ar fi pornit de la ei, deși au asumat chiar o decizie în acest sens, prin vot în forul lor național de conducere.

În ultimele zile, precipitați să fure startul la alegerile locale și mizând că vor ajunge la un consens cu PSD pentru comasarea celor două scrutine, în care năzuiesc că vor susține candidați comuni, la Târgu Mureș, cu precipitare, l-au aruncat în față pentru o candidatură la primărie, pe președintele PNL Târgu Mureș, prim-vicepreședinte PNL Mureș, Horațiu Suciu. L-au cosmetizat peste noapte în „independent”, de fațadă, pentru a induce în eroare opinia publică. De ce au procedat astfel, dacă nu cumva s-ar (auto)rușina chiar de situația critică și culpabilă în care a ajuns PNL?! Dacă Ciprian Dobre vrea să conducă orașul, o poate face asumându-și vitejește și bărbătește candidatura, nu să se tupileze în spatele reputației de medic a colegului său de partid.

În esență, e dreptul oricui să candideze pentru o funcție publică, cu susținere de la partid sau fără. Însă, dai dovadă de lipsă de cinste, onoare și onestitate când îi inviți grabnic la sfârșit de săptămână, împreună cu președintele PNL, Ciprian Dobre, la negocieri politice pe liderii formațiunilor politice mureșene, la care le asamblezi aiuritor tot felul de gogoși cu nevoia de solidaritate și „candidatul unic” pentru a contracara UDMR (cu care PNL a coabitat în echipă, în ultimii patru ani, la cârma municipiului Târgu Mureș și a județului Mureș), iar luni dimineața îți scoți proaspătul cosmetizat „independent” pe scările primăriei. Mai mult, acesta declară că, dacă vor mai apărea și alți candidați, probabil că aceștia vor fi rodul unor „interese oculte, pentru a rupe din voturile celui mai bine plasat candidat” și „probabil, își vor asuma riscul de a fi taxați de alegătorii noștri”. Ce logică șuie, carevasăzică, dacă ar proceda identic cu peneleul și alte partide, acestea ar fi taxate, adică dați-vă toți la o parte că eu candidez sub acoperire și aplaudați, căci altminteri veți fi taxați de electorat. Așa înțelege PNL, din postura „sub acoperire”, nevoia de candidat unic la Târgu Mureș, materializată printr-un simulacru de negocieri, de fapt pretinzând tembel abdicarea și predarea politică a tuturor celorlalți în fața celui care se autodeclară cel mai bine plasat.

Este o infatuare, eventual narcisism, să susții că ești cel mai bine plasat candidat, câtă vreme nu a fost prezentat niciun studiu sociologic elocvent, oficial, asumat, realizat în acest sens la Târgu Mureș. Pe de altă parte, și celelalte formațiuni politice au în egală măsură dreptul să vină fiecare cu propriul candidat „cel mai bine plasat”, care să se declare strategic „independent”. Experiențe de acest gen am mai avut și anterior cu „independentul” Soós Zoltán și UDMR-ul din spatele său care conduce neperformant Primăria Târgu Mureș.

Susțin principial nevoia unui candidat unic la Târgu-Mureș, desemnat însă prin competiție politică, prin cunoașterea planului său managerial, prin asumarea implicării totale în problemele orașului nostru, urbe pedepsită parcă de prezența unor nepricepuți sau speculanți, marionetele a tot soiul de interese parazitare plantate chiar la conducerea sa.

Până una-alta, profesorul Horațiu Suciu și echipa sa medicală au de implementat la Târgu Mureș proiectul unui nou spital ce urmează a fi construit în perioada următoare. Pe lângă aceasta, cel în cauză este implicat consecvent în sute de operații medicale de natură chirurgicală. Ar fi păcat, neavenit, să renunțe la ceea ce știe să facă cel mai bine, de altfel nici nu a spus că se va retrage din atribuțiile sale spitalicești, nici nu îi poate pretinde nimeni așa ceva. Atunci, cum va coordona performant Primăria Târgu Mureș, care presupune o implicare totală și o prezență fără sincope, pentru multiplele probleme grave cu care se confruntă municipalitatea? Aici, nu e suficient renumele medical, nici gloria profesională din spital, nici peneleul pitit manipulator în spatele candidatului, aici e nevoie de implicare totală, de un plan managerial vizionar, de multă competență administrativă, de o echipă de profesioniști (pe care nu a demonstrat-o PNL) și de o mână de fier.

Așadar, nu fentați politic, nu manipulați, nu continuați perfid aceleași metehne și jocuri de culise necinstite care, precum s-a tot demonstrat și anterior, au adus municipiul Târgu Mureș în situația deplorabilă, administrativă și economică, în care se află azi. Acest oraș merită să fie iubit cu adevărat, merită devotament și implicare, merită să fim cinstiți și onești, preocupați cu adevărat prin fapte concrete pentru viitorul său. Fiți corecți, oameni buni, nu manipulați politic pentru interese de clică, gașcă și prăduitori! V-a ajuns!

Last updated on Feb 14, 2024 09:02 UTC
comments powered by Disqus