Back
Featured image of post Păi, ce făcuși, nenicule?

Păi, ce făcuși, nenicule?

Se spune despre unii, în sens peiorativ, că „nu au toate țiglele pe casă”, adică ar fi cam rătăciți mintal, duși „cu pluta, cu sorcova, cu floricelele de pe câmpii”. Aflarăm însă astăzi că mai sunt, la propriu, și dintre cei care nu au toată tabla pe casă.
Susține presa, conform unor surse din DNA, că fostului deputat și ministru PNL al Mediului, Costel Alexe, i-ar fi lipsit de acasă tocmai 22 de tone de material metalic (în valoare de 103 mii lei), tablă pe care ar fi pretins-o și primit-o nelegal, prin intermediul firmei administrate de către soția sa, de la managerul unui combinat siderurgic.
Sursele susțin că fostul ministru ar fi promis, în schimb, alocarea cu titlu gratuit către combinatul în cauză a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și sprijin, adică protecție, la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit cu deșeuri neconforme. Pe scurt, niscai corupție, un mic trafic de influență, luare de mită și primirea de foloase necuvenite, conform Codului penal…
Poate nu au priceput însă cei din DNA că ministrul își construia acasă o ditamai redută de apărare a mediului, protejându-și proprietatea printr-un imens scut metalic și de asalturile coronavirusului. Că SARS-CoV-2 atacă la baionetă și urmează valul trei iar un ministru trebuie să fie precaut și vigilent, mai ales că pe virus nu-l respinge imunitatea parlamentară, nici ministerială.
Să vedem însă ce va face cu scutul fostului ministru președintele României care va trebui să decidă ce cântărește mai greu imunitatea sau cele 22 de tone de tablă.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus