Back
Featured image of post Pensionarii din sistemul militar, nedreptățiți și pregătiți de proteste

Pensionarii din sistemul militar, nedreptățiți și pregătiți de proteste

Am fost sesizat la biroul parlamentar de către reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), aceștia susținând că sunt desconsiderați de către guvern și nedreptățiți în privința pensiilor de care beneficiază membrii organizației sindicale. Astfel, susțin petenții, Legea 223/2015, chiar și art. 40 al OUG nr. 57/2015 prevăd creșterea pensiilor procentual, corelativ cu creșterea salariilor la activi ori de câte ori este cazul. Adică, înțeleg aceștia, în ritmul de creștere al veniturilor activilor din sistemul militar trebuie să crească și pensiile, care nu se mai racordează la punctul de pensie al civililor.
Art. 41 din noul proiect de lege, conform petenților, prevede că alinierea pensiilor militare se va face doar începând cu anul 2022, când se va încheia procesul de creștere la activi. Explicația este simplă: până atunci, vor trece în neființă cca. 36.000 dintre actualii rezerviști, deci statul scapă de o importantă „povară” și cheltuială cu pensiile acestora. Nădăjduiesc că niciun guvern responsabil nu poate calcula în temeiul unui astfel de raționament grotesc și cinic pensiile acestor oameni.
Totodată, președintele S.C.M.D., col. (r) dr. Mircea DOGARU, susține următoarele: „ne-au redus cuantumurile cu 30 – 50% pentru cei trecuți în rezervă înainte de 1 ianuarie 2011, cu 50 – 70% pentru cei trecuți în rezerva între 1 ianuarie 2011 și 31 decembrie 2015, cu 12 – 15% celor ieșiți de la 1 ianuarie 2016 până la aplicarea Legii Unitare a Salarizării, prin aplicarea RECALCULĂRII în locul ALINIERII la situația actuală de venit brut impozabil, prin aplicarea bazei de calcul a Art. 40 din OUG nr. 57/2015 și a coeficienților de salarizare din 2009. Celor ieșiți în rezervă de la 1 iunie 2010, până astăzi și în continuare, le-au fost furate ajutoarele legale, prin suspendare sine die…”
Având în vedere toate aceste nemulțumiri, pentru care cei în cauză pregătesc organizarea unor manifestări de protest la nivel național, vă solicit să-mi comunicați ce măsuri asumă Guvernul României pentru detensionarea situației conflictuale și soluționarea problemelor pe care vi le-am adus la cunoștință. Vă mulțumesc!
Interpelare adresata Guvernului României,domnului prim-ministru Sorin Grindeanu.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus