Back
Featured image of post Pentru că românul tace și rabdă, pentru că pot...

Pentru că românul tace și rabdă, pentru că pot...

Conform rapoartelor oficiale, veniturile statului, pentru primele cinci luni din acest an, au crescut cu 10%, iar cheltuielile publice cu 17%. Actualmente, deficitul bugetar a depășit 40 de miliarde de lei, reprezentând peste 50% din PIB. Conform specialiștilor, pe acest trend, până la finalul anului curent, Guvernul PSD-PNL ar conduce bugetul către un deficit de 6,9% din PIB, implicând sancțiuni severe din partea Uniunii Europene și blocarea unor fonduri din PNRR.

Rămâne, ca posibilă alternativă, intervenția Fondului Monetar Internațional, care va prelua controlul economiei României, etapă critică prin care am mai trecut, cu amintiri deloc plăcute pentru țară.

Demagogii din guvern au susținut anterior că vor reduce cheltuielile cu bunuri și servicii din instituțiile publice, că blochează angajările la stat și vor reduce „bugetofagia” clientelei politice, însă, în realitate, respectivele  cheltuieli au crescut cu 15%, față de 5%, cât era planificarea, pe când subvențiile au sporit cu 84%, în loc să scadă cu 26%, cât era prevăzut în buget.

Acum se prefac că renunță la 200 de mii de posturi la stat, pe care tot ei le-au înființat și că vor renunța la unii secretari de stat iar, de fațadă, mai reduc niște posturi de șefi și „șefuți” de prin administrația publică. Însă, au mai anunțat-o triumfalist cu câteva luni în urmă și, în realitate, nu s-au atins de frecătorii lor de mentă.

Ca să rezum și să nu ne încurcăm în cifre și statistici. Incompetenții și incapabilii care conduc România, în mod concret nu și-au temperat defel huzurul nesimțit, continuă să cheltuiască cu iresponsabilitate bugetul de stat, să spolieze România în interesul clientelei și al aparatului de partid, pregătind cu tupeu o austeritate severă doar pentru românii simpli, precum și pentru mediul privat, noi taxe și o fiscalitate agresivă, inacceptabilă.

Vă vor lua tot, oameni buni, prin tot mai multe biruri, vă vor sărăci, vă vor umili, vă vor îndobitoci, să poată să triumfe nestingherită ticăloșia lor. Pentru că românul tace și rabdă, pentru că pot…

Last updated on Aug 01, 2023 10:51 UTC
comments powered by Disqus